Bistriţenii s-au alăturat milioanelor de militari sub semnul prieteniei prin sport

Pe baza sportiva din garnizoana Bistriţa şi Parcul Municipal Bistriţa au avut loc activităţi specifice prilejuite de aniversarea Zilei Consiliului International al Sportului Militar.
Scopul activităţilor a fost promovarea moto-ului CISM, “Prietenie prin sport”, conform principiului sportul pentru toţi, printre milioanele de militari din peste cele 133 de ţări membre ale Consiliului Internaţional al Sportului Militar, care în aceeaşi zi participă la alergări pe distanţe scurte şi lungi, mers pe jos sau pe schiuri, indiferent de aptitudinile lor fizice sau abilităţile sportive, de grade, funcţii, vârstă sau sex.
Activitatea a debutat pe baza sportivă a unităţii, unde militarii din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” s-au întrecut pe distanta de 50 m şi 100 m, apoi a continuat la ora 12.30 în Parcul Central Municipal Bistriţa cu întrecerea pe distanta de 3000 m alergare peste obstacole.
Tot cu acest prilej, la Piatra – Fântânele, militari din cadrul brigăzii au participat la proba de ştafetă pe schiuri pe distanta de 5 km.
Organizat pentru prima oară în anul 2006 de către Consiliul Internaţional al Sportului Militar, în scopul sărbătoririi datei de constituire a acestui organism, evenimentul îşi propune să promoveze, anual, practicarea sportului în armatele lumii şi, prin anvergura mondială a acţiunii, să contribuie la menţinerea păcii în întreaga lume.

Text: Maior Razvan ZEGLEANU
Foto: Caporal Robert POP

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5