BJGC BN a sprijinit înființarea unei biblioteci în școala de pe Valea Tureacului

O minunată bibliotecă școlară cu peste 500 de volume a fost constituită în cursul acestei săptămâni cu sprijinul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud lașcoala primară de pe Valea Tureacului, structură aparținătoare de Școala Gimnazială Tureac, comuna Tiha-Bârgăului. Odată cu cărțile ce urmau să-și găsească locul în rafturile bibliotecii, în curtea școlii de aici a descins și bibliobuzul BJGC BN, fapt care a stârnit entuziasmul elevilor. Radu Morariu-Ciot, directorul Școlii Gimnaziale Tureac le-a împărtășit entuziasmul: „Mărturisesc că inițiativa înființării acestei biblioteci școlare a venit din partea Bibliotecii Județene, care a făcut oferta și care astăzi se materializează. Ne bucurăm foarte mult și pentru că ați venit și cu bibliobuzul, și le-ați dat ocazia copiilor să vadă cărțile așezate pe rafturi în această mașină specială, ceea ce i-a entuziasmat și i-a determinat să împrumute cărți. Eu sper că le vor și citi, și că doamnele și domnii învățători îi vor îndruma spre lectură și mai mult de acum înainte!”.
Pentru câteva ore, a fost forfotă la școala de pe Valea Tureacului, pentru că de la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” a descins aici o echipa consistentă de bibliotecare. În timp ce Gabriela Molnar și Izabela Andronesi au împrumutat elevilor cărți din bibliobuz, Ioana Titieni și Loredana Chiuzan au așezat cărțile pe rafturi. A dat o mână de ajutor și Ioan Pintea, directorul BJGC BN: „Cărțile provin din donații și din proiectul editorial al BJGC BN. O mare parte dintre ele sunt cărți care fac parte din bibliografia școlară. De asemenea, sunt opere din literatura română, din literatura universală, cărți care pot fi citite și de către profesori. Practic, aceasta este prima donație de carte pentru această bibliotecă școlară, pentru că o să mai aducem cărți, fiindcă mai avem pregătite circa 300 de volume. Suntem foarte fericiți atunci când primarii sau directorii de școli din județ apelează la noi și putem să-i ajutăm cu cărți”.
Școala primară Valea Tureacului arată foarte bine, iar clădirea în care funcționează este foarte bine dotată. Primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Șut:„Școala Valea Tureacului are o clasă de grădiniță și clasele de la zero până la clasa a patra, în ea învățând circa 70 de copii. Școala a fost reabilitată în anul 2018, în cadrul unui proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării și le oferă copiilor cele mai bune condiții.Are baie și grup sanitar atât pentru copii, cât și pentru profesori, iar încălzirea este asigurată cu centrală termică pe lemne. De altfel, școala aceasta este și autorizată din punct de vedere ISU și DSP. Acum ne bucurăm că Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud ne-a ajutat să amenajăm o bibliotecă în ea, într-o sală pe care încă de la început am gândit-o pentru bibliotecă. Îmi doresc să fie cu folos și copiii să citească!”, ne-a declarat primarul Vasile Șut.
Cu adevărat, o nouă bibliotecă școlară este binevenită pretutindeni. Este „Anul cărții” și dacă nu acum, atunci când să fie salvate biblioteci, să fie înființate biblioteci noi?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5