BN: 439 persoane confirmate în judeţ, cu 4 mai mult faţă de precedenta raportare!

La nivelul judeţului nostru, sunt 439 de cazuri de CoVid-19 confirmate, cu patru mai mulţ faţă de miercuri.  Sunt 298 de persoane vindecate la nivel de judeţ şi 39 de decese înregistrate.  Practic, avem 102 cazuri active, cu sau fără simptome, care sunt şi spitalizate. Cu 1,52 cazuri la mia de locuitori, suntem pe locul  8 la nivel naţional, după Suceava, Vrancea, Botoşani, Braşov, Neamţ, Ilfov şi Arad. 

Potrivit datelor transmise de Instituţia Prefectului, sunt 18 persoane în carantină instituționalizată şi 1976 persoane în izolare la domiciliu. 

 

*** 

 Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.

Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate.

Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Secției de Pompieri Năsăud. Ambele sunt declarate vindecate.

O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.

10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toți cei 10 au fost declarați vindecați.

Până în prezent, 25 cadre medicale (nouă medici, 16 asistenți) și zece persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 27 au fost declarate vindecate.

Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum. Una dintre acestea a fost declarată vindecată.

Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate. În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacți direcți, și toți beneficiarii centrului. Cele șase cadre medicale au avut rezultate negative, precum și toți beneficiarii centrului.

Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui alt Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari și bucătăreasa centrului). În urma testării contacților persoanelor confirmate, asistenta socială a centrului a fost confirmată cu CoVid-19.

 Cinci persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Dintre acestea, patru au fost vindecate.

O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.

Zece persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ. Dintre acestea, șase au fost declarate vindecate.

*** 

Până astăzi, 18 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.080 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.308 au fost declarate vindecate și externate.

 

 

Comentarii

18/06/20 16:05
Vizitator

Motto:
“În fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două!”
(Klaus Iohannis)_
Cresterea în continuare a numărului de cazuri infectate zilnic cu Covid-19 la nivelul României, cât si în judetul Bistrița-Năsăud, demonstreză oportunitatea prelungirii stării de alertă după 15 iunie . Pericolul reprezentat de COVID-19, nu a trecut. Dimpotrivă apar focare noi. Asadar, cât timp se inregistrează zilnic noi cazuri de înbolnăvire măsurile de relaxare trebuie luate cu multă prudentă. Virusul este încă prezent în comunitate. Prin urmare, prelungirea stării de alertă este necesară pentru ca Guvernul să aibă la îndemână pârghiile prin care să poată lua măsurile de prevenire a bolii atunci când acestea se impun.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5