An bogat pentru pictoriţa Oniţa Mureşan. Lucrările bistriţencei, model pentru tinerii artişti

Pictoriţa bistriţeancă Oniţa Mureşan, membră a Uniunii Artiştilor Plastici Cluj, a avut un an plin de bucurii expoziţionale, dar şi atelierul ei de creaţie din grădina casei a surpins în această vară mununăţii florale. Tablourile artistei s-au aflat anul acesta pe simeze la Concursul Internaţional ''Eminesciana'', Iaşi - lucrarea''Celest'', Salonul ''Artă la feminin'', Galeria Ştefan Luchian, Botoşani – lucrarea ''Adieri'', expoziţia personală ''Fragilităţi cromatice'', Muzeul de Arta Comparată Sângeoz-Băi, Concursul Internaţional ''Saloanele Moldovei'', Chişinău şi Bacău - lucrarea ''Autoportret de gradina'', Bienala ''Ion Andreescu'', Buzau – lucrarea ''Balerine in gradina'', Bienala ''Camil Ressu'', Galati - lucrarea''Albastrica'', Salonul ''Interferente'', Botosani - lucrarea ''Rosa Rose''. O surpriză deosebită este faptuil că micuţi artişti din proiectul de la Iasi ''Prietenii galeriilor'' au fost inspiratii de lucrarile Oniţei si au facut reproduceri dupa ele. Spre exemplificare lucrarea care se afla pe simezele ''Saloanelor Moldovei'', fotografia artistei si fotografiile cu copilasii şi lucrările lor.
Oniţa Mureşan este unul dintre pictorii din judeţul nostru apreciat la nivel naţional ce participă cu lucrări pe simezele celor mai importante galerii din ţară.
Iubită pentru faptul că ştie să aşeze frumuseţea florilor din curtea propriei grădini, de la Unirea, pe pânză, Oniţa Mureşan a avut, de-a lungul timpului, prezenţe nu doar pe simezele galeriilor, ci şi în albume de artă, lucrările ei fiind însoţite de textele unor reputaţi critici.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5