Budacu de Sus – campioana boxului românesc

Eecent s-au desfăşurat la Câmpulung Muscel finalale Campionatului Naţional de Box feminin pentru juniori, tineret şi seniori. Clubul CSM Bistriţa, cel mai puternic club sportiv din judeţ, a participat cu un număr de 10 sportivi.

După o competiţie, la care au participat cele mai bune sportive din România, în frunte cu loturile naţionale, bistriţencele au dovedit încă odată că se numără printre cele mai bune pugiliste din România. Munca, seriozitatea, ambiţia, renunţarea la multe tentaţii din ziua de astăzi au adus aceste minunate sportive să cucerească nu mai puţin de opt medalii. Boxul este un sport aparte, considerat de unii analişti dur, de alţii un sport al fair-play-ului, atrage numeroşi combatanţi la antrenamente, dar foarte puţini rămân şi foarte puţini reuşesc să ajungă adevăraţi performeri. Lupta în ring nu este uşoară, se primnesc multe lovituri, iar pentru mine este un miracol cum poate unul din cei mai apreciaţi antrenori din România, prof. Nicolae Zăpârţan, să îi atragă în sală, să îi menţină şi să scoată an de an rezultate excepţionale, când ştim cu toţii că recompensele sunt foarte, foarte mici, iar de multe ori nu se primesc nici acelea. Eu consider că se face puţin pentru încurajarea sportului, pentru atragerea tinerilor către sportul de performanţă, ori trebuie investit mai mult deoarece sportul înseamnă sănătate, fair-play, muncă, sacrificii, disciplină, exact ceea ce le lipseşte lor.

La şedinţa de analiză a clubului am aflat că încă nu există buget pentru anul în curs, că antrenorii au mers la unele competiţii pe banii lor, iar atunci mă întreb ce se vrea în continuare cu sportul de performanţă? Cu toate aceste neajunsuri, iată că boxul bistriţean a reuşit o performanţă mare, iar cei care cunosc acest domeniu îi bucură şi sunt mândri că judeţul nostru are două campioane, trei vicecampioane şi trei medalii de bronz la campionatele naţionale.

Baciu Ionela, Turcu Ana-Maria – medalii de aur, nuţiu Cornelia – medalie de argint, Feldrihan Roxana – medalie de bronz, toate din Budacu de Sus, Nati Lenuţa – medalie de bronz – din Centrul de plasament Năsăud, Câmpean Iulia – medalie de bronz, din Feldru.

Acestea sunt performanţele judeţului nostru cărora le mulţumim pentru rezultatele obţinute şi le dorim în continuare cât mai multe medalii în competiţiile naţionale, cât şi în cele internaţionale la care suntem convinşi că ne vor reprezenta cu cinste.

Domnului antrenor emerit Nicolae Zăpârţan, director SAM Budacu de Sus, ne-a declarat: “Sunt mândru de rezultatele obţinute, de aceea ţin să le felicit pe sportivele mele pentru ambiţia lor de a se întoarce acasă cu medalii. Mulţumesc conducerii clubului, d-lor Adrian Moldovan şi Marius Bachner, în aceste momente dificile au găsit resursele necesare pentru a putea participa la aceste finale. Mulţumesc d-lor profesori şi directori de la şcolile unde învaţă aceşti elevi, Liceul Economic Năsăud, Gr.Şc. Feldru, INFOEL Bistriţa, LPS Bistriţa, SAM Budacu de Sus, d-lui director de la Şcoala “Mihai Eminescu” din Năsăud – Spiridonică, care cu multă bunăvoinţă ne pune la dispoziţie sala de sport unde ne desfăşurăm antrenamentele zilnic, d-nei directoare de la Centrul de plasament Năsăud pentru sprijinul pe care ni-l oferă.

În încheiere, dar asta nu înseamnă că sunt cei din urmă cîrora aş vrea să le mulţumesc, sunt cei mai apropiaţi colaboratori ai mei, oameni cu care lucrez, care mă ajută, care au făcut multe pentru boxul bistriţean şi care îmi sunt alături – instructorii de box Alin Bolbos din Bistriţa şi Stelică Lăcătuş din Năsăud, foştilor sportivi care sunt de multe ori sparing-parteneri, Adrian Moldovan, Marian Marinel, Daniel Măierean. Mulţumesc Consiliului Local Dumitriţa, d-lui primar Moga Vasile, pentru modul cum le-au primit de fiecare dată pe sportivele care au venit medaliate de la campionatele naţionale şi sper să fie aşa şi de această dată.

 

După rezultatele de excepţie realizate de aceşti minunaţi sportivi, antrenaţi de un om deosebit, mai tot timpul dăruindu-se sportului care l-a consacrat, am încercat să iau legătura telefonic cu dl. primar din Dumitriţa, Ioan Moga, dar acesta nu a fost de găsit la primărie. Aşa că am găsit bunăvoinţa dl. viceprimar, Emil Bolfă.

-D-le viceprimar, sportivii comunei d-voastră au rezultate deosebite şi înclin să cred că multe comune din ţară şi-ar dori aşa ceva. Cum comentaţi?

-Da, într-adevăr, ce face dl. director Nicolae Zăpârţan pentru comuna noastră este de invidiat. Mai cred că cel mai des am fost amintiţi în media şi peste tot doar pe ramura sportivă. Este incredibil ce face acest om.

-În urmă cu un an a fost propus cetăţean de onoare, dar nu s-a confirmat. Din ce cauză?

-Merită acest om să fie cetăţean de onoare şi sperăm ca pe viitor să obţină acest titlu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5