Bugarach, o nouă "Arca lui Noe" ? (4),

Am publicat până acum, în cotidianul “Răsunetul”, 3 episoade cu material trimis de cercetătorul bistriţean dr. Ioan Chintăuan, prezent la faţa locului, aproape de muntele în formă de „Arca lui Noe”, unde profeţia “sfărşitului lumii” presupunea a fi singurul loc din lume, ferit de Apocalipsa cauzată de finirea calendarului Maya, care din fericire nu a avut loc, aşa cum prevedeau majoritatea specialiştilor. Publicăm, în continuare, ultimul episod al fenomenului deja creat despre Muntele Bugaragh din sud-vestul Franţei.
“Suntem în 23 decembrie, duminică, a treia zi a Apocalipsei şi poate ultima zi în care turişti, curioşi, "iluminaţi", etc.etc., vor fi prezenţi în număr relativ mare, aici la Bugarach, singurul loc unde se putea scăpa de sfârşitul lumii, sfârşit care nu s-a produs la 21 decembrie aşa cum a fost prezis. Este o zi fără nori şi cu o temperatura în jur de 20°.
Accesul în comună şi pe munte, după trei zile de restricţie şi supraveghere, este liber, frenezia ultimelor zile a luat sfârşit., au plecat cei peste 300 de jurnalişti, din 19 ţări, acreditaţi aici, au dispărut jandarmii, pompierii, garda republicană călare, cele două elicoptere şi avionul care survola zona. În faţa primăriei, un grup de pensionari discută despre toate şi despre nimic. Cred că le pare rău că evenimentul, din cauza măsurilor exagerate de securitate, linişte şi ordine, dispuse de un prefect uşor speriat, spectacolul nu a fost la nivelul aşteptărilor.
Jean - Pierre Delord, primarul depăşit de evenimentele pe care, în mare parte, le-a provocat şi a alimentat această abracadabrantă istorie a sfârşitului lumii, s-a retras.
Am urcat şi eu în trecătoarea Linas (Col du Linas), de unde se ajunge mai uşor în vârful muntelui, dar nu pentru a urca pe vârf ci pentru a-mi
încerca norocul în găsirea unor fosile în calcarele jurasic superioare ale Bugarach-ului, decopertate aici de eroziune şi am găsit.
Un coleg din Germania, în 22 decembrie, într-un mesaj mă întreba dacă la noi a sosit apocalipsa, că la ei încă n-a ajuns.
Acuma, după acest "sfârşit ratat", realizăm că moartea este condiţia naşterii noastre, iar prezicerea din 21 decembrie 2012, a 184-a prezicere a sfârşitului lumii, este singura care îţi spunea locul unde ai şansa să scapi: la Bugarach, în Franţa.
Umanitatea este muritoare, noi nu suntem nemuritori, dar noi suntem eterni, ca specie. Este trist să vezi Bugarach-ul, loc magnific, loc sacru, invadat, dar totul trebuia altfel coordonat, nimeni nu avea de pierdut nimic ci numai de câştigat. Cei care au venit vor mai veni, dar nu pentru a se salva de un sfârşit al lumii sau numai pentru a se energiza, ci pentru a cunoaşte acest colţ de sud-vest al Franţei. Acest ţinut sau Ţară a Cathar-ului, sprijinită pe munţii Pirinei şi flancată de Marea Mediterană, Canal du Midi şi valea Aude, are perlele ei: Cetatea şi oraşul Carcassonne, castelele templierilor, apele termale de la Alet le Baines, apele minerale de la Rennes le Baines, Biserica (cu statuia Diavolului negru, în ea) şi Turnul Magdalei (Maria Magdalena) de la Rennes le Château, Muzeul Dinozaurilor, Muzeul pălăriilor şi Muzeul mierii de albine, de la Esperaza, Muzeul Omului de Tautavel, oraşul Limoux, cu vinul efervescent Blanquet, peşteri, chei, stâncării, cave cu vinuri, tot atât de celebre în lume ca celelalte lucruri şi locuri menţionate, brânzeturi extraordinare şi multe altele.
Vor fi bucuroşi de oaspeţi şi localnicii, fermieri sau comercianţi, iar administraţia nu va mai fi timorată de un anume eveniment.
21 decembrie 2012, “Apocalipsa” anunţată de calendarul maya, apoi dezminţită de specialiştii în această civilizaţie, a dezamăgit "iluminaţii", dar a bucurat comercianţii.
Profeţiile de alte apocalipse ne menţionează anii 2014, 2017, 2029....dar fără să precizeze locul unde ne putem salva.
Ne putem salva de sfârşitul acestei lumi ? Da ! Cu o alta lume.”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5