Bugarach, o nouă "Arca lui Noe" ? (2)

Cercetătorul bistriţean dr. Ioan Chintăuan ne face, în continuare, precizări, de la faţa locului, privind ziua de 21 decembrie 2012, data când se încheie calendarul Maya, ceea ce presupune că ar fi “sfârşitul lumii”, iar singurul loc în care “Apocalipsa” nu ar avea efect este considerat vârful Bugarach (Pic Bugarach) al muntelui Pech de Bugarach din masivul Corbiers, situat lângă comuna Bugarach, din sudul Franţei.
Piscul Bugarach, vârful de munte atât de căutat în aceste zile, care se profilează liber şi este vizibil de la mare distanţă, este alcătuit, din punct de vedere geologic, din strate cutate într-un sinclinal de tip piramidă, cu vârful în jos, la suprafaţă eroziunea realizând o formă pozitivă de relief, asemănătoare cu o “arcă”.
Faptul că cercetătorul Ioan Chintăuan s-a oferit să ne scrie despre evenimentul care va avea loc la Bugarach (Franţa) în 21 decembrie 2012, arata foarte clar că dânsul nu crede că lumea vie se va sfârşi la 21 decembrie 2012 şi că Bugarach, această mică localitate din sudul Franţei este singurul loc unde oamenii se pot salva. Viaţa de pe Terra nu poate dispare decât treptat, aşa cum a apărut, ea nu va dispare datorită căderii unui meteorit, indiferent de mărimea lui sau datorită unor catastrofe de tipul erupţiilor vulcanice liniare sau concentrate, tsunami de foarte mare amplitudine, bulversării unor plăci tectonice sau schimbării polilor magnetici. Dispariţia vieţii va fi de lungă durată şi se va desfăşura treptat, în mii şi zeci de mii de ani şi va fi cauzată de schimbările climatice, cursive sau treptate, schimbări care pot fi chiar reversibile.
În zilele premergătoare datei fatidice, 21 decembrie 2012, când se presupune posibilitatea “sfârşitului lumii”, conform calendarului Maya, singurul loc în care “Apocalipsa” nu ar avea efect, vârful Bugarach (Pic Bugarach), a cărui formă se aseamănă cu o “arcă”, este invadat de numeroşi vizitatori: turişti, "iluminaţi", guru, sute de ziarişti, posturi de televiziune japoneze, ruse, coreene, CNN-ul, Al-Jezira, radiouri, agenţi imobiliari, localnici, etc., dornici să viziteze "refugiul" salvator şi să evite “Apocalipsa”, la fel ca şi "Arca lui Noe".Pentru mulţi dintre cei care au sosit déjà şi cei care vin, Bugarach nu este numai locul în care se pot salva de “sfârşitul lumii” ci şi locul de întâlnire cu extratereştrii. Oare pelerinii “Apocalipsei” vor debarca în masă ?
Autorităţile s-au pregatit de buna desfăşurare a evenimentelor iar întreprinzătorii încep să profite de naivitatea şi curiozitatea celor veniţi, din diferite locuri din lume. Suvenirurile de toate tipurile abundă déjà, vinuri cu eticheta "Bugarach" şi desenul muntelui cu o farfurie zburătoare, cristale şi roci, chipurile din Bugarach, cu puteri energizante deosebite, cărţi poştale şi pliante cu muntele sacru, etc.etc., sunt achiziţionate la preţuri ridicate. Agenţii imobiliari au început să trateze cu localnicii pentru vânzarea de case şi pământuri, iar preţurile sunt de ordinul a sute de mii de euro.
Administraţia departamentului Aude s-a pregătit pentru a asigura ordinea şi liniştea publică, în cazul sosirii unor "cohorte" de turişti, iniţiaţi, iluminaţi, etc. Trei filtre de poliţie pe şosele, jandarmi din Carcassonne, care vor fi prezenţi în Limoux şi alte localităţi din jur, garda republicană călare, etc., vor fi în continuă alertă. (Va urma)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5