Cabinetul Ponta 4, fără deputatul Doina Pană, dar cu Gabriela Szabo

Premierul Victor Ponta a prezentat formula restructurată a noului Guvern Ponta 4, componenţă pe care o va susţine luni în faţa Parlamentului. În ceea ce priveşte reprezentarea judeţului nostru în Executiv, rămâne doar Gabriela Szabo la Ministerul Tineretului şi Sportului. Ministrul delegat Adriana Doina Pană nu mai are portofoliu, după ce Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură a fost reunit cu Ministerul Mediului  şi Schimbărilor Climatice.  

Iată formula noului Guvern:


Liviu Dragnea (Dezvoltare regională)  

Gabriel Oprea (Interne)

Daniel Constantin (Agricultură)  

Rovana Plumb (Muncă)

Nicolae Bănicioiu (Sănătate)

Mihai Tudose (Economie)

Darius Vâlcov (Finanţe) 

Robert Cazanciuc (Justiţie)

Eugen Teodorovici (Fonduri europene)   

Ioan Rus (Transporturi)

Ionuţ Vulpescu (Cultură)

 Bogdan Aurescu (Externe)

Mircea Duşa (Apărare)  

Gabriela Szabo (Sport şi Tineret)

Sorin Grindeanu (Comunicaţii)  

Adrian Anghel (Diaspora)

Eugen Nicolicea (Relaţia cu Parlamentul) 

Sorin Cîmpeanu (Educaţie)  

 Andrei Gerea (Energie şi IMM)

Graţiela Gavrilescu (Mediu)”, a anunţat premierul.

*** 

„Vă comunic şi oficial faptul că am supus dezbaterii şi aprobării CExN cât şi grupurilor parlamentare formula restructurată a Guvernului, pe care o voi susţine mâine în Parlament. (...)S-a obţinut sprijinul din partea grupurilor parlamentare pentru această formulă. Colegii noştri de guvernare, UNPR, PC şi PLR au avut şedinţele lor şi am obţinut susţinerea. Important este ca acest guvern să îşi îndeplinească în 2015 şi 2016 toate obligaţiile asumate în 2012, sub sigla USL şi să pună pe agendă câteva dintre noile reforme şi obiective pe care le avem în următorii doi ani, ca la finele mandatului să avem un bilanţ foarte clar legat de ce am promis şi ce am realizat. Sunt obiective dificile, dar cred că în 2015, un an fără presiuni electorale, să reuşim chiar mai mult decât am reuşit în ultima perioadă", a precizat premierul Victor Ponta.

 

***

CINE SUNT MINIŞTRII NOI?

Prof. dr. ing. SORIN MIHAI CIMPEANU, 46 de ani

Ministru al Educatiei si Cercetarii  

Domnul Cimpeanu este doctor inginer, Rector la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, profesor universitar si conducator de doctorat la aceeasi universitate, Presedintele Consiliului National al Rectorilor din Romania, vicepresedinte al Centrului de Excelenta in cercetare – BIOTEHNOL.

Sorin Cimpeanu are o vasta experienta in domeniul stiintific si al cercetarii, fiind autorul a peste 90 de articole stiintifice si carti de specialitate.

 

IONUT VULPESCU, 38 de ani

Ministru al Culturii

Un tanar de valoare, de noua generatie, adus in Guvern, Ionut Vulpescu este un politician recunoscut in lumea culturala, cu activitate parlamentara pe zona de cultura si media, inclusiv in zona academica.

Este deputat al PSD, membru al Comisiei de Cultura, Arte si Mijloace de Informare in Masa a Camerei Deputatilor. A fost reprezentantul Prim-Ministrului Victor Ponta in Consiliul de Conducere al ICR.

Ionut Vulpescu este absolvent al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, unde a urmat si cursuri postuniversitare si este doctor in Filosofie al Universitatii Bucuresti. De asemenea, a fost consultant de specialitate in domeniul teologiei al Dictionarului Enciclopedic Britannica, Editura Litera International, Bucuresti (2008).

 

ANDREI DOMINIC GEREA, 46 de ani

Ministru al Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri

Domnul Gerea a mai fost recent si ministru al Economiei, chiar daca pentru un mandat scurt. Plecarea domniei sale de la minister nu a avut legatura cu activitatea sa, ci cu retragerea PNL de la guvernare.

Andrei Gerea are o experienta profesionala in zona comertului si a sistemului bancar.

Dincolo de experienta de la nivel parlamentar, acolo unde acesta a activat in cadrul comisiilor de resort, Andrei Gerea este si un politician cu o experienta de 8 ani in administratia locala, in calitate de consilier local.

 

MIHAI TUDOSE, 47 de ani

Ministru al Economiei si Turismului

Domnul Tudose este un alt politician de valoare promovat de PSD, cu o larga experienta in comisiile de resort ale Parlamentului.

Activitatea sa in cadrul comisiei parlamentare de resort (economie, privatizari) va facilita dialogul Guvern - Parlament in problematica economica.

 

SORIN MIHAI GRINDEANU, 41 de ani

Ministru pentru Societatea Informationala

 

Tanar politician, lider al organizatiei PSD Timis (deputat in Parlamentul Romaniei, ales in colegiul uninominal nr. 2 din Timis, Primvicepresedinte al Organizatiei Judetene a PSD Timis, Presedinte PSD Timisoara).

Sorin Mihai Grindeanu a fost membru in Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor. Este absolvent al Universitatii de Vest Timisoara, Facultatea de Matematica, Sectia Informatica. Dupa absolvirea facultatii, Sorin Grindeanu a decis sa ramana pana in anul 2011 in mediul universitar, fiind preparator si apoi asistent in cadrul Universitatii de Vest.

 

GRATIELA GAVRILESCU, 48 de ani

Ministru al Mediului, Apelor si Padurilor

Gratiela Gavrilescu este un politician cu experienta profesionala in zona de protectie a mediului, dar si in administratia locala.

Dincolo de activitatea parlamentara, doamna Gavrilescu a fost viceprimar al municipiului Ploiesti. Este, asadar, o persoana care cunoaste si problemele cu care se confrunta administratiile locale, inclusiv in ceea ce priveste standardele de mediu.

 

ADRIAN ANGHEL, 56 de ani

Ministru delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni

 

Senator in Parlamentul Romaniei, ales in colegiul uninominal 2 din Circumscriptia electorala nr. 43 pentru romanii cu domiciliul in afara Romaniei, membru in Comisia pentru Afaceri Europene.

Cei 15 ani petrecuti in SUA i-au dat ocazia lui Adrian Anghel sa cunoasca foarte bine viata romanilor din Diaspora.

Adrian Anghel este un sustinator al votului prin corespondenta pentru romanii din afara granitelor.

 

LIVIU MARIAN POP, 40 de ani

Ministru delegat pentru Dialog Social  

 

Senator in Parlamentul Romaniei, ales in colegiul uninominal 3 din Maramures, Presedinte al Comisiei pentru munca, familie si protectie sociala.

Liviu Pop are deja o larga experienta in acest domeniu, dat fiind faptul ca a mai ocupat aceasta functie in 2012, precum si faptul ca a activat timp de aproape 10 ani in domeniul sindical. 

 

Comentarii

15/12/14 09:22
alt "Cetatean d...

No... "fa Doino"... revino mata la catedra de dascal... unde ai calificare si te pricepi... ! Adevarul este ca dumneata, ai facut totusi ceva "agitatie" pentru PSD... pe cand Gabriela Szabo, este efectiv o "pa.par.uda" fara nici un merit acolo . Se pricepe aia la politica...si la administratie publica , n-ai "treaba"... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5