Căminul Cultural din Mureşenii Bârgăului, inaugurat. Alături de primarul Vasile Şut, au fost senatorul Ioan Deneş şi vicepreşedintele Alexandru Pugna

Zi de mare sărbătoare pentru comunitatea din Mureşenii Bârgăului. După mai bine de 4 ani, Căminul Cultural din localitate a fost inaugurat, aşezământul cultural fiind supus unor ample lucrări de reabilitare.

La ceas festiv, alături de primarul Vasile Şut şi echipa sa de la Primăria Tiha Bârgăului i-au avut alături pe senatorul Ioan Deneş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna, primarii Vasile Laba (Bistriţa Bârgăului) şi Nicolae Vrâncean (Josenii Bârgăului), dar şi consilierul Bogdan Ivan al preşedintelui Consiliului Judeţean. După o slujbă de sfinţire a lăcaşului de cult şi de binecuvântare a tuturor locuitorilor, oficiată de preoţii parohiei, au urmat mesajele demnitarilor.

Cel mai aşteptat moment a fost spectacolul folcloric prezentat de Ansamblul profesionist „Dor Românesc” şi artiştii Nicolae Cioanca, Domnica Dologa, Mirela Petruş, Tinu Spânu, Oana Matei, Cristina Retegan şi Veronica Bălan. De asemenea, a fost prezent Ansamblul din comună - Izvoarele Bârgăului, alături de grupul „Cetiniţa”. Nu ai lipsit artiştii de pe Valea Bârgăului – Cristina Bugnar, Andreea şi Maria Pavelean, Ileana Melean, Ligia Curtean şi Cristina Belei.
Petrecerea continuă, în aceste momente, cu un joc tradiţional, până în zori cu formaţia condusă de Nelu Gherman şi Florin Sas.

Evenimentul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Tiha Bârgăului a fost realizat în colaborare cu Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Cultură.

Lucrările de reabilitare a Căminului Cultural din Mureşenii Bârgăului, executate de Miron Construct, au fost începute acum patru ani. Pe lângă reabilitarea imobilului, a fost achiziţionat mobilier (scaune, mese), dar şi dotările necesare în bucătărie pentru evenimentele de tot felul ce vor fi organizate aici. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5