Căminul Cultural din Slătinița, reabilitat din fonduri europene, inaugurat în prezența primarului Ioan Turc! Primul spectacol, după 20 de ani, cu Ansamblul Profesionist Cununa de pe Someș

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, consilierii municipali Doina Macarie (inspector școlar) și Daniela Hudrea (director adjunct Școala Gimnazială Lucian Blaga), șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice - Dorina Cicioc, managerul Palatului Culturii -dr. Gavril Țărmure au participat, duminică după-amiaza, la inaugurarea Căminului Cultural din localitatea componentă Slătinița, unde s-au efectuat lucrări de reabilitare și extindere prin fonduri europene.
"Valoarea investiției s-a ridicat la 2.763.170,18 lei, contribuţia proprie în proiect a municipalității fiind de 91.307,74 lei. Prin reabilitarea Căminului cultural a fost creat un ansamblu din două clădiri (una existentă, plus o extindere), cu o suprafață totală de 656,30 mp, fiind asigurată și dotarea cu utilitățile și echipamentele necesare desfășurării activităților cultural-educative", precizează primarul Ioan Turc.
După ceremonia de sfințire, noul edificiu a găzduit primul spectacol după 20 de ani, oferit de Ansamblul folcloric “Cununa de pe Someș”, spre bucuria oamenilor din acest cartier aparținător al Bistriței, care simt deja o atenție crescută din partea administrației locale. Suitele de jocuri de pe Valea Şieului, din Maramureş şi din Banat, concepute de maestrul coregraf Teodor Puşcaş, i-au adus în scenă pe dansatorii ansamblului care au demonstrat, încă o dată, faptul că la Centrul Cultural Municipal Bistriţa este unul dintre cele mai îndrăgite ansambluri care, în cei peste 50 de ani de existenţă, a scris istoria tradiţiilor noastre. Orchestra profesionistă, condusă de Alexandru Demeter, a prezentat piese din Transilvania, Sibiu, Oltenia, iar soliştii Larisa Bozbici, Teodora Florea, Marian Predescu, Lenuţa Filipoi şi Dina Vărărean Demeter au întregit, prin cântecele lor, spectacolul prezentat de scriitorul Menuţ Maximinian, realizator emisiuni radio-tv.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5