Carnea de miel, mai scumpă decât anul trecut cu 15%
Preţul mieilor comercializaţi pentru sărbătorile de Paşti va fi cu 15% mai mare anul acesta, decât în 2009, scumpirea venind în principal de la producători care vând mielul în viu cu 9 - 9,5 lei/kg faţă de 7 - 8 lei/kg anul trecut, a spus Ioan Bogolin, director coordonator Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor B-N.
Bogolin estimează că preţul cărnii de miel va ajunge în jurul a 20 lei/kg în marile reţele de supermarketuri.
Conform statisticilor, în ţările Uniunii Europene preţurile la carnea de miel în carcasă sunt cuprinse, în această perioadă, între 19 lei/kg şi 25 lei/kg, cu mici diferenţe de la o ţară la alta.
Preţuri carne de miel
Carne de miel în viu - preţ între 9 şi 9,5 lei/kilogramul, comparativ cu 7-8 lei/kg în 2009
Carne de miel în carcasă - preţ între 16 şi 20 lei/kilogramul, comparativ cu 14-18 lei în 2009
În ceea ce priveşte cozonacii, preţul acestora va rămâne la acelaşi nivel ca şi anul trecut, spun reprezentanţii din morărit şi panificaţie.
Nici ouăle nu se vor scumpi în perioada Paştelui. Acestea pot fi achiziţionate de la producători cu cel mult 0,3 lei pe bucata.
Citiţi şi:
- În judeţul Bistriţa-Năsăud se vând cele mai ieftine ouă, dar se cumpără cele mai scumpe brânzeturi
- Comparativ cu judeţele vecine: În Bistriţa-Năsăud, mâncarea a fost mai scumpă în prag de Sărbători
- Toamnă scumpă în pieţele bistriţene
- De Paşte – mieii vor fi sacrificaţi în centre şi puncte de tăiere autorizate
- Sarmalele de Bistriţa-Năsăud, printre cele mai scumpe din ţară
Adaugă comentariu nou