Peste 20.000 de capete de ovine au fost sacrificate deja în cele trei abatoare din județ! Carnea a plecat preponderent spre Algeria și Italia
Până la data de 10 aprilie, în cele trei abatoare autorizate din judeţul Bistrița-Năsăud au fost tăiate un număr de 20.053 capete ovine, miei şi tineret ovin, de la care s-au obţinut 268.461 kg carne, anunță dr. Ioan Bogolin, director executiv la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud.
Carnea obţinută a făcut obiectul exportului, schimburilor intraunionale precum şi comercializării pe piaţa naţională.
Astfel, 100.480 kg de carne de mieL a plecat la export, către Algeria. Schimburi intraunionale s-au făcut cu Italia - 136.387 kg, Croaţia - 4.643 kg și Grecia - 26.673 kg, iar pe piața națională, din județul nostru, au plecat 278 kilograme de carne de miel.
***
La nivelul județului nostru, sunt aproximativ 370.000 de ovine, iar anual sunt circa 200.000 de miei din care aproape jumătate pleacă la export, "pe picioare" sau în carcasă.
***
În mediul online, prețul pornește de la 20 lei/ kilogram "în viu", iar prețul unui kilogram de carne de miel luat din magazin se va dubla.
Citiţi şi:
- Exporturile de miei în Uniunea Europeană, interzise până în iunie. Vânzările către țările arabe continuă fără restricții
- Aproape 100.000 de ovine, trimise din Bistriţa-Năsăud spre ţări din UE şi Iordania. Bovinele, păsările şi pieile completează schimburile intracomunitare şi exportul
- De Sfintele Paşti va fi carne de miel din belşug. Dar unde vor fi sacrificaţi mieii?
- Peste 9000 de miei și iezi sacrificați în abatoare și în punctul din Bistrița. Alți 33.000 de miei, la export
- Aproape 20.000 de miei au fost sacrificaţi în cele 3 abatoare din judeţ, doar 200 în piaţa din Bistriţa! Peste 23.000 de capete vii au plecat spre UE
Adaugă comentariu nou