Peste 20.000 de capete de ovine au fost sacrificate deja în cele trei abatoare din județ! Carnea a plecat preponderent spre Algeria și Italia

Până la data de 10 aprilie, în cele trei abatoare autorizate din judeţul Bistrița-Năsăud au fost tăiate un număr de 20.053 capete ovine, miei şi tineret ovin, de la care s-au obţinut 268.461 kg carne, anunță dr. Ioan Bogolin, director executiv la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud.
Carnea obţinută a făcut obiectul exportului, schimburilor intraunionale precum şi comercializării pe piaţa naţională.
Astfel, 100.480 kg de carne de mieL a plecat la export, către Algeria. Schimburi intraunionale s-au făcut cu Italia - 136.387 kg, Croaţia - 4.643 kg și Grecia - 26.673 kg, iar pe piața națională, din județul nostru, au plecat 278 kilograme de carne de miel.
***
La nivelul județului nostru, sunt aproximativ 370.000 de ovine, iar anual sunt circa 200.000 de miei din care aproape jumătate pleacă la export, "pe picioare" sau în carcasă.
***
În mediul online, prețul pornește de la 20 lei/ kilogram "în viu", iar prețul unui kilogram de carne de miel luat din magazin se va dubla.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5