CAS BN a transmis decizii de impunere pentru alţi 330 de bistriţeni

Casa de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud a făcut publică o nouă listă cu bistriţenii cărora li s-au emis decizii de impunere. De această dată sunt vizate 330 de persoane care au realizat venituri din activităţi independente în perioada 2005-2010, dar care nu au plătit contribuţii la fondul asigurărilor sociale de sănătate. Potrivit datelor de pe site-ul instituţiei, bistriţenii nominalizaţi au acumulat restanţe de 1,838 milioane lei, sumele variind între 11 lei şi 896.699 lei. Pe listă figurează avocaţi, notari, artişti populari, însă cei mai mulţi dintre datornici sunt de meserie taximetrişti.

Cea mai mare sumă restantă apare la numele Cristinei Stalfort din Bistriţa, de la care CAS Bistriţa-Năsăud are de recuperat aproape 900.000 lei, o sumă enormă, similară bugetului a două comune medii din judeţ. Sume consistente apar şi în cazul lui Cătălin Dogaru din Bistriţa (156.827 lei), a lui Florin Iuşan din Ţigău (30.247 lei), Nicoleta Maroşi din Bistriţa (26.944 lei) etc. La polul opus sunt persoane care au de plătit sume modice, între 11 şi 32 lei, pentru care, în mod normal, statul nu ar mai trebui să cheltuiască bani pentru plic şi timbru.

Toate aceste notificări sunt publicate în baza protocolui încheiat între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Pe baza acestui protocol, structurile ANAF au transmis către casele judeţene de asigurări de sănătate liste cu toate persoanele care au declarat că obţin venituri din diverse surse. Aceste baze de date, iar pentru cei care nu se aflau în evidenţa instituţiei au fost calculate obligaţiile de plată.

Potrivit preşedintelui-director general al CAS Bistriţa-Năsăud, ec. Szekely Vilhelm, în judeţul Bistriţa-Năsăud vor fi verificate 3.077 de persoane, care, deşi au obţinut venituri, nu şi-au plătit contribuţia la sănătate. Până în prezent, CAS BN a publicat două liste cu 480 de persoane, deciziile de impunere cu obligaţii de plată, majorări şi penalităţi pentru celelalte persoane vizate urmând să fie făcute publice în perioada următoare.

Bistriţenii care au primit aceste decizii de impunere sunt obligaţi ca în termen de 15 zile să îşi onoreze obligaţiile de plată, în caz contrar urmându-se cursul somaţie, proprire cont şi executare silită.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5