Deciziile de impunere ale CAS BN, la a treia strigare

Casa de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud a publicat pe site-ul propriu o nouă listă cu bistriţenii pentru care au fost emise decizii de impunere. De această dată sunt vizate 247 de persoane din judeţul nostru care au realizat venituri din activităţi independente în perioada 2005-2010, dar care nu au plătit contribuţii la fondul unic al asigurărilor sociale de sănătate. Conform datelor de pe site-ul instituţiei, bistriţenii nominalizaţi au acumulat restanţe de peste 500.000 lei, sumele variind între 19 lei şi 45.749 lei.

Cea mai mare restanţă apare la numele lui Ioan Moldovan din Bistriţa, de la care CAS Bistriţa-Năsăud are de recuperat peste 45.000 lei. Sume importante apar şi pentru Ioan Iacoban din Bistriţa (30.981 lei) sau a lui Ioan Bâlc (18.932 lei). Majoritatea persoanelor de la care CAS BN susţine că are de recuperat sume nu înregistrează datorii cuprinse între 200 şi 5000 lei, însă sunt şi bistriţeni care au de plătit sume modice, între 25 şi 73 lei.

Toate aceste notificări sunt publicate în baza protocolui încheiat între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Pe baza acestui protocol, structurile ANAF au transmis către casele judeţene de asigurări de sănătate liste cu toate persoanele care au declarat că obţin venituri din diverse surse. Aceste baze de date, iar pentru cei care nu se aflau în evidenţa instituţiei au fost calculate obligaţiile de plată.

Potrivit preşedintelui-director general al CAS Bistriţa-Năsăud, ec. Szekely Vilhelm, în judeţul Bistriţa-Năsăud vor fi verificate 3.077 de persoane, care, deşi au obţinut venituri, nu şi-au plătit contribuţia la sănătate. Până în prezent, CAS BN a publicat trei liste cu 727 de persoane, deciziile de impunere cu obligaţii de plată, majorări şi penalităţi pentru celelalte persoane vizate urmând să fie făcute publice în perioada următoare.

Bistriţenii care au primit aceste decizii de impunere sunt obligaţi ca în termen de 15 zile să îşi onoreze obligaţiile de plată, în caz contrar urmându-se cursul somaţie, proprire cont şi executare silită.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5