O nouă listă de datornici publicată de CAS BN

*restanţe de aproape 280.000 lei pentru 178 de bistriţeni

Casa de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud a scos la iveală o nouă listă cu bistriţeni care deşi au realizat venituri din activităţi independente în perioada 2005-2010, nu şi-au achitat contribuţia la Fondul Unic Naţional al Asigurărilor Sociale de Sănătate. Pe lista publicată pe site-ul instituţiei figurează 178 de persoane, ale căror restanţe însumează 279.116 lei.

Sumele datorate variază între 10.942 lei – calculată pentru Marius Codreanu din Bistriţa – şi 20 lei, cât îi revine Otiliei Pop, tot din municipiul Bistriţa. Aproape jumătate dintre bistriţenii nominalizaţi pe cea de a patra lista a CAS Bistriţa-Năsăud trebuie să achite restanţe mai mici de 1000 lei, alte 30 de persoane având datorii mai mici de 2000 lei. De această dată, deciziile de impunere vizează şi foşti consilieri judeţeni, artişti plastici, specialişti IT, traducători etc.

Toate aceste notificări sunt publicate în baza protocolui încheiat între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Pe baza acestui protocol, structurile ANAF au transmis către casele judeţene de asigurări de sănătate liste cu toate persoanele care au declarat că obţin venituri din diverse surse. Aceste baze de date au fost suprapuse, iar pentru cei care nu se aflau în evidenţa instituţiei au fost calculate obligaţiile de plată.

Potrivit preşedintelui-director general al CAS Bistriţa-Năsăud, ec. Szekely Vilhelm, în judeţul Bistriţa-Năsăud vor fi verificate 3.077 de persoane, care, deşi au obţinut venituri, nu şi-au plătit contribuţia la sănătate. Până în prezent, CAS BN a publicat patru liste cu 905 persoane, deciziile de impunere cu obligaţii de plată, majorări şi penalităţi pentru celelalte persoane vizate urmând să fie făcute publice în perioada următoare.

Bistriţenii care au primit aceste decizii de impunere sunt obligaţi ca în termen de 15 zile să îşi onoreze obligaţiile de plată, în caz contrar urmându-se cursul somaţie, proprire cont şi executare silită.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5