Cât de importante sunt albinele pentru fiecare zi a vieții noastre?

Este fascinant faptul că în lumea în care trăim, cu toată tehnologia care ne înconjoară și cu toate lucrurile importante din viața noastră, cu toții depindem de o insectă extrem de importantă. Dacă deodată s-ar întâmpla ceva și albinele nu ar mai exista, ar dispărea sau pur și simplu s-ar hotărî că nu mai trebuie să facă nici măcar un strop de polenizare, toată lumea ar dispărea. Absolut nicio plantă nu ar putea crește fără polenizare, iar majoritatea oamenilor ar intra într-o criză spontană. Sperând că am răspuns la întrebare, iată cum va fi afectată lumea la propriu, după dispariția albinelor.

Vor dispărea vreodată albinele de pe fața pământului?

Deși un astfel de scenariu sună extrem de rău și teribil, în prezent, există peste 800 de specii de albine, dintre care aproximativ 200 sunt amenințate de dispariție. Cel mai probabil, albinele vor continua să existe pentru multe mii de ani de acum înainte, dar semnele care ne spun că foarte multe specii sunt pe cale de dispariție nu înseamnă decât că ceva rău se va întâmpla în cele din urmă dacă nu se vor lua decizii serioase pentru a implementa soluții de salvare a speciilor care vor ajunge să dispară.

Polenizarea este principala responsabilitate a albinelor, iar fără polenizare, sub soare nu ar mai putea crește nicio plantă. Polenizarea se poate face și pe calea aerului, dar albinele sunt responsabile în primul rând pentru cât de multe recolte cresc în fiecare anotimp, pe tot globul. Fără albine, polenizarea precară ar duce la o producție cu 80% mai mică, deci la o producție a hranei cu 80% mai mică. Așa că aceia dintre voi care iubesc să mănânce un borcan cu miere cu turmeric și scorțișoară.

Ce va lipsi din viața noastră dacă dispar albinele

Unele produse care se află acum pe piață sunt garantate de activitatea albinelor. Pentru început, din magazine, supermarketuri, aprozare și tot felul de magazine vor dispărea pentru o perioadă merele. Acestea sunt printre cele mai ieftine fructe disponibile pe piață, iar asta se datorează albinelor. Merele ar deveni un fruct foarte scump și dintr-un aliment confortabil, s-ar transforma într-un aliment foarte scump. Evident, nu vom mai putea consuma nici miere de mană crudă, sau niciun alt tip de miere pentru că nu va mai putea fi produsă.

Alte alimente care în prezent au devenit foarte accesibile datorită polenizării făcute prin intermediul albinelor sunt cafeaua, fructele de pădure sau cireșelor, bumbacul, alunele, nucile și chiar produsele lactate. Dacă vacile, oile, caprele nu ar mai avea mâncare, cum ar mai putea produse lapte de calitate?

Polenizarea este responsabilă și pentru foarte multe produse medicinale, medicamente, antibiotice și foarte multe produse din industria farmaceutică. O sumedenie de legume vor fi mult mai greu de procurat, iar asta ne va schimba complet stilul de viață.

Concluzie

Dispariția albinelor va duce la dispariția polenizării și prin urmare, va dispărea cel mai complex proces de înmulțire al plantelor. Sperăm că natura își va păstra echilibrul.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5