Ce proiecte de îmbunătăţiri funciare se realizează în Bistriţa-Năsăud!

Directorul Ioan Dedean-Bortăş de la Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare Bistriţa-Năsăud, a declarat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că instituţia - care mai are în organigramă doar 9 oameni - administrează în judeţul Bistriţa-Năsăud un număr total de 21 de Amenajări de Îmbunătăţiri Funciare declarate de utilitate publică a Statului Român cu o suprafaţă totală amenajată de 62.085 ha. Este vorba despre 9 amenajări de desecare drenaj – cu o capacitate de 10.116 ha şi 12 amenajări de Combaterea Eroziunii Solului (CES) – cu o capacitate de 51.969 ha.

Lucrările de Îmbunătăţiri Funciare administrate de FTIF Bistriţa-Năsăud în cele 21 de amenajări sunt drumuri antierozionale de pământ şi balastate – 595,80 km, drenuri absorbante şi colectoare – 708,50 km, guri de dren, canale de evacuare, debuşee – 275,10 km, căderi de piatră şi beton, podeţe tubulare, podeţe dalate, cămine de vizită, văi, ravene, baraje din zidărie de piatră şi gabioane, captări izvoare, terase etc.

Încă din 2018, se derulează în judeţ lucrări de desecare şi combaterea eroziunii solului pe Valea Budeşti Inferior. Valoarea totală a contractului este de 4.873.100,59 lei cu TVA, din care anul trecut au fost executate lucrări de aproximativ 1,5 milioane lei cu TVA.

De asemenea, sunt în derulare lucrări de întreţinere şi reparaţii în Amenajarea Desecare BH Bistriţa, aval – amonte Oraş Bistriţa – Comuna Livezile şi Oraş Bistriţa. Valoarea totală a investiţiei este de 776.287 lei cu TVA, termenul de finalizare fiind 31 iulie 2022.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5