Proiect de îmbunătăţiri funciare, la Dumitra! Primii paşi pentru reabilitarea Casei Agronomului

Ing. Liviu Chilom de la Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare Bistriţa-Năsăud a prezentat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural,  măsurile evitarea eroziunii solului în zonele colinare, dar şi proiectele de investiţii pe care instituţia le are în judeţul nostru.

          Astfel, sunt propuse lucrări de reparaţii, fiecare cu o valoare de aproximativ 300.000 lei, în Bistriţa, Orheiu Bistriţei şi Galaţii Bistriţei. De asemenea, în Consiliul Tehnico-Economic de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost aprobată o investiţie majoră la Dumitra, pe Valea Morii, în valoare de 7 milioane euro, cu stabilizare de taluz şi alte lucrări importante, o vale afectată de calamităţi. În prima etapă va fi elaborat studiul de fezabilitate şi documentaţia de avizare a lucrărilor de investiţii (DALI). Tot la minister a fost dezbătută şi situaţia Casei Agronomului, pentru care, în acest an, va fi realizat studiul de fezabilitate pentru reabilitarea clădirii.

          În anii precedenţi, investiţii majore în îmbunătăţiri funciare au fost făcute la Budeşti, ultima finalizată în 2022, dar şi lucrări de reparaţii la Dorolea, Lechinţa, Floreşti, Bistriţa etc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5