Ceea ce ma jeneaza la... Evaluarea Nationala

Unul din punctele examenului de Limba si Literatura Romana la Evaluarea Nationala, brodat in jurul frazei "Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii", face valuri - au aparut opinii in vederea revizuirii baremului de corectare - sa fie doua raspunsuri corecte, atat "subiectiva", cat si "predicativa", dar si petitii online contra.

Cum suna punctul 3 al subiectului II de la Evaluarea Nationala

"Noteaza litera corespunzatoare raspunsului corect:
Propozitia subordonata din fraza "Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii" este:
a. atributiva;
b. predicativa;
c. subiectiva. (6 puncte)"
Raspunsul corect, potrivit Centrului National de Evaluare si Examinare, este c.

Opinie, dupa Evaluarea Nationala: In Romania, nici macar gramatica nu este una singura pentru toti

Au fost mai multi elevi care au ales varianta "predicativa", iar specialistii in gramatica limbii romane recunosc ca intrebarea poate fi interpretabila pana la un anumit punct, afirma realitatea.net.

"In Romania nici macar gramatica nu este una singura pentru toti. (...) Acceptati-o sau de ce sa nu contrazicem toate solutiile care nu ne convin la aceasta testare ? Ne invatam copiii ca totul se masoara cu doua ocale"
si
"Principalul argument care dovedeste ca propozitia subordonata din fraza "Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii", este una subiectiva consta in termenul relational "ce", specific subiectivei", suna doua petitii, pe marginea subiectului de la Evaluare Nationala, pe petitieonline.ro.

http://www.agenda.ro

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5