Cercul pastoral-misonar Mocod s-a reunit la Tăure

Pr. Cornel Coprean

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, preoţii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonaţi de pr. Dan Vasile, s-au întâlnit în Duminica a 23-a după Rusalii în Parohia Tăure din Protopopiatul Năsăud. Începând cu ora 16.00, în Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” în prezenţa unui număr mare de credincioşi, soborul preoţilor slujitori, alături de părintele paroh Fontul Grigore, au săvârşit slujba Paraclisului Maicii Domnului.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, pr. Carafa Alin de la Parohia Mogoşeni a vorbit credincioşilor despre semnificaţia teologică a slujbei Vecerniei, prima dintre cele 7 laude bisericeşti. Părintele a subliniat că primul scop al acestei slujbe de seară este de a mulţumi lui Dumnezeu pentru binefacerile din ziua ce se încheie şi de a-I cere ajutorul pentru trecerea cu bine a nopţii ce urmează. Apoi, părintele paroh Fontul Grigore a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi, iar preoţii Băţan Mircea şi Creţa Ioan i-au miruit pe toţi credincioşii care au participat la slujba paraclisului.

Acest eveniment misionar se încadrează în activitatea Cercului preoţesc Mocod, care se va reuni în Duminica a 25-a după Rusalii, în Parohia Mocod.

 

Date istorice

Biserica parohială cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Tăure a fost construită în anul 1876, pe locul unei bisericuţe vechi din lemn.

Biserica a fost sfinţită în anul 1930, iar după executarea unor lucrări de renovare şi zugrăvire a ei a fost resfinţită la data de 9 iulie 1978 de către vrednicul de pomenire ÎPS Teofil Herineanu. Între anii 1992-2003, au avut loc diverse lucrări şi reparaţii de exterior şi interior, necesare pentru înfrumuseţarea bisericii, în special pictarea ei şi montarea unui iconostas din lemn de stejar sculptat. La finalul acestor lucrări, în data de 13 iulie 2003, a avut loc resfinţirea bisericii de către Preasfinţitul Irineu Pop Bistriţeanul.

Din anul 2010, comunitatea credincioşilor din Tăure este păstorită de către părintele Fontul Grigore.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5