Certificatele înlocuiesc cardurile europene de sănătate

Din această lună, cardurile europene de sănătate sunt din nou înlocuite de certificate. Asta pentru că de la finele lunii trecute, contractul pe care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate îl avea cu firma care se ocupa de tipărirea acestor carduri a expirat.

Astfel, cei care vor să părăsească ţara şi vor apela la Casa Judeţeana de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS) pentru a primi un card european de sănătate, valabil timp de şase luni pentru ţările din Uniunea Europeana, vor primi un certificat.

,,De la începutul acestei luni nu mai avem cum să eliberăm carduri europene de sănătate. Cei care ne solicita unul vor primi un înlocuitor de card, respectiv un certificat european de sănătate care are exact aceeaşi valoare ca şi cardul respectiv", a declarat Silvia Rusu, director executiv Casa de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud. Spre deosebire de cardul european care se elibera în şapte zile de la depunerea cererii de solicitare, certificatul se obţine în cel mult două zile. Acestea se ridică de la ghişeul CJAS. Numai în prima luna a acestui an, la CJAS aproape de persoane au făcut solicitări pentru eliberarea unui card.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5