Colaborarea între grădiniţă, familie şi biserică

„În fiecare dimineaţă

Când cerul râde luminos

În fiecare zi din viaţă

Sunt fericit că sunt a lui Hristos”

„Ce-i place mai mult Domnului nostru Iisus Hristos decât să audă aceste glasuri sincere aducându-i slava”, a spus, printre altele, părintele Brici Iuliu, de la Biserica Ortodoxă Someş, Ilva Mare, la slujba de Florii, referindu-se la preşcolarii grădiniţei „CFR” care au participat, alături de educatoare şi părinţi, aducându-şi şi ei aportul prin cele două pricesne: „În fiecare dimineaţă” şi „Ce dulce-i viaţa cu Iisus”, cântată în timpul slujbei.

Prin activităţile extracuriculare pe care le desfăşurăm în grădiniţă, cum este şi aceasta, căutăm să insuflăm copiilor, spiritual, bunătăţi, înţelegeri, respectul faţă de semeni, întrajutorare reciprocă, prin care educatoarea, alături de părinţi, de preotul slujitor al credinţei, îi asigură copilului deschiderea spre o societate mai bună.

În acest scop am planificat, în prealabil, cu părintele, să ne primească să cântăm la biserică pricesne învăţate la grădiniţă în alte activităţi de educaţie religioasă.

Am folosit acest prilej pentru a stimula sensibilitatea copiilor, şi nu numai, care au fost foarte receptivi la ideea de a merge la biserică, unde ne-am rugat împreună, am cântat împreună şi am luat ramuri de salcie în semn de iubire pentru Mântuitorul nostru.

Pentru că perioada preşcolară este o perioadă a achiziţiilor interioare ample, copiii aşteaptă şi trebuie să vadă şi să găsească la noi, oamenii din jurul lor, adevăratele modele creştine de urmat. De aceea este bine să ne vadă mergând la biserică şi să-l luăm şi pe ei, să ne vadă îngenunchind şi rostind o rugăciune, să-i punem şi pe ei şi de dragul lor şi al lui Dumnezeu, ar trebui să fim mai buni, mai iubitori, mai iertători în fiecare zi şi nu numai de sărbători. Să încercăm… Să exersăm… Să devenim…

„Eu sunt la lumina lumii”.

Ed. Pop Liana,

Gr. „CFR” Ilva Mică

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5