Comisia Europeană a virat României 141,5 milioane de euro pe POSDRU

*Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene: Reluarea plăţilor ne asigură plata la zi a facturilor

Reprezentanţii Uniunii Europene au decis la începutul lui februarie deblocarea POSDRU şi reluarea plăţilor către România, ca urmare a rezultatelor pozitive înregistrate în urma misiunii de audit a CE, scrie Mediafax.

Comisia Europeană a suspendat POSDRU la începutul lunii august 2012, ca urmare a deficienţelor identificate de partea comunitară pentru perioada 2009 – 2011.

Comisia Europeană a virat României, marţi, 141,5 milioane de euro pe Programul pe POSDRU - prima tranşă venită de la Bruxelles după deblocarea programului la începutul acestei luni.

,,Reluarea plăţilor de către Comisia Europeană ne asigură resursele necesare pentru plata la zi a facturilor către beneficiari, pentru ca derularea programului să intre în normalitate”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, într-un comunicat.
Teodorovici a mai spus că prioritatea în perioada următoare o reprezintă deblocarea celor trei programe aflate încă presuspendare, adică Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Transport şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

România a primit de la Uniunea Europeană aproximativ 150 de milioane de euro, ca urmare a deblocării Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), a declarat premierul Victor Ponta, atrăgându-le atenţia miniştrilor de resort că urmează şi alte audituri şi că trebuia să ia măsuri pentru a evita noi blocaje.

"Înţeleg că au intrat 150 de milioane de la POSDRU. E foarte important. Ministrul Fondurilor Europene, autoritatea de management de la Ministerul Muncii - toate celelalte organisme intermediare să luaţi foarte în serios faptul că s-a deblocat POSDRU, primim bani, dar vor veni alte audituri. Şi asta înseamnă că nu culcăm pe o ureche: am deblocat POSDRU, începem din nou cu ce s-a întâmplat înainte să se blocheze. Înseamnă că luaţi măsuri, domnul ministru, doamna ministru, ca lucrurile greşite de până în 2011 să nu se repede în 2013, că ajungem iarăşi la blocaj", a declarat Ponta marţi, după şedinţa de guvern.

Comisia Europeană a suspendat POSDRU în august 2012, ca urmare a deficienţelor identificate de partea comunitară pentru fondurile europene utilizate în perioada 2009 – 2011.

Pe POSDRU se aflau în derulare 2.455 de contracte de finanţare la sfârşitul lunii ianuarie 2013. Suma alocată de UE în acest exerciţiu financiar pe acest program operaţional este de 3,4 miliarde de euro, mai precizează Ministerul Fondurilor Europene.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5