În competiţia pentru Parlamentul European, PSD B-N mizează pe Adriana Doina Pană

Organizaţiile PSD din Regiunea de dezvoltare Nord -Vest şi-au nominalizat candidaţii pentru alegerile europarlamentare. Din cei şase candidaţi, trei sunt foşti miniştri ai PSD din perioada guvernării Năstase. Potrivit conducerii PSD, nominalizaţii au fost promovaţi pe criteriul competenţei.

,,Candidaţii au fost nominalizaţi pentru competenţele lor. Ei sunt şi euroobservatori şi au fost susţinuţi şi promovaţi de către partid. E adevărat că sunt nume sonore şi vor cumula voturi şi pentru acest considerent”, a declarat pentru Mediafax, Vasile Dîncu, vicepreşedintele PSD responsabil cu strategiile politice.

PSD consideră că va obţine 12 din cele 35 de locuri de europarlamentari alocate României, din care Regiunea de Nord-Vest va avea doua locuri eligibile. „E vorba de primul loc al listei, pe care va fi Vasile Puşcaş, datorită faptului că a fost negociatorul-şef, iar al doilea loc eligibil pentru Nord-Vest va fi pe poziţia a noua în lista naţională”, a arătat Dîncu.

Cei şase nominalizaţi pentru zona Nord-Vest sunt foşti miniştri, echilibraţi de membri ai organizaţiilor de femei din PSD. Astfel, de la Cluj este nominalizat Vasile Puşcaş, fostul negociator-şef cu Uniunea Europeana. La Bihor, candidatura îi aparţine lui Alexandru Athanasiu, fost ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, precum şi fost ministru al Educaţiei.

Satu Mare îl aruncă în competiţie pe un alt fost ministru din perioada guvernării PSD, Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării. Pentru judeţele Maramureş şi Sălaj au fost nominalizaţi Dan Mihalache şi Simona Dan Trif. PSD Alba susţine doi candidaţi. Organizaţia PSD B-N o aruncă în competiţia pentru Parlamentul European pe secretarul de stat în MECI, Adriana Doina Pană.

Cei şase candidaţi vor prezenta un proiect comun pentru Regiunea de dezvoltare, numit „Agenda cetăţeanului pentru Regiunea Nord-Vest”.

Ulterior, candidaţii desemnaţi la nivel regional vor trece printr-un nou proces de selectare, desfăşurat la nivel naţional.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5