Competițiile din cadrul „Săptămânii meseriilor” s-au încheiat cu concursul „Lăcătușul priceput”

sursa: CCI BN

Cei mai pricepuți tineri lăcătuși, elevi de la specializările de profil ale unităților de învățământ din județul Bistrița-Năsăud, s-au întrecut astăzi, în cadrul ultimului concurs al celei de a doua ediții a „Săptămânii meseriilor”. Evenimentul, găzduit de Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” Bistrița, a fost organizat de către Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, în cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrița, și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

         Concursul „Lăcătușul priceput” a oferit elevilor de la Liceul Tehnologic Lechința, Liceul Tehnologic Telciu și Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” Bistrița, posibilitatea de a își demonstra competențele și abilitățile practice caracteristice viitoarei lor meserii. Activitățile s-au desfășurat la atelierul Colegiului Tehnic „Grigore Moisil” Bistrița.

Probele pregătite au presupus realizarea unei piese metalice prin procedee specifice disciplinei de „lăcătușerie”: pilirea la dimensiune a unei piese de oțel; asamblarea nituită a acesteia și asamblarea filetată. Pe parcursul derulării probelor, elevii au fost urmăriți și evaluați cu atenție de reprezentantul societății H.P. Kaysser International SRL – partener oficial al concursului.

Elevii participanți la acest concurs au fost: Bica Mădălin, Devai Eduard și Lăcătuș Ciprian, din cadrul Liceului Tehnologic Lechința, coordonați de doamna profesor Kelemen Radu Crinela; Danci Ionuț, Monda Radu-Mihai și Rusan Dănuț, din cadrul Colegiului Tehnic „Grigore Moisil” Bistrița, coordonați de domnul profesor Macedon Bota; și Cîmpan Marian Ionuț, Tompa Vasile Lucian și Dărgoi Cristian Vasile, din cadrul Liceului Tehnologic Telciu, coordonați de domnul profesor Constantin Pantea.

După finalizarea probelor, elevii au fost evaluați de către domnul Alin Beleczko, director în cadrul societății prelucrătoare de piese metalice H.P. Kaysser International SRL Bistrița, și au fost încurajați să continue pregătirea în domeniu și să se angajeze la societăți din județ. Câștigătorii concursului vor fi anunțați și premiați în cadrul festivității de încheiere a „Săptămânii meseriilor” din data de 4 mai 2018.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5