Complexul Sportiv Polivalent, cea mai mare investiţie de după Revoluţie din Bistriţa-Năsăud, prinde contur. Radu Moldovan: E cea mai modernă Sală Polivalentă din România
Cea mai mare investiţie publică de după 1989, cu o valoare de aproximativ 20 milioane euro – Complexul Sportiv din Unirea – avansează într-un ritm susţinut, preşedintele Consiliului Judeţean organizând o conferinţă de presă chiar pe şantier, alături de consilieri judeţeni de la PSD, PNL şi PMP, echipa managerială a CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, directorul economic al Consiliului Judeţean - Teofil Cioarbă, managerul SJU Bistriţa – Gabriel Lazany, şi ing. Silviu Scridon, şef de şantier din partea companiei Frasinul.
„Este o investiţie extrem de importantă pentru viitorul judeţului. Eu cred că toţi cei care se gândesc la un viitor sănătos al unei comunităţi trebuie să aibă grijă ca oamenii să facă sport şi mişcare, pentru că, din fericire, cheltuielile cu sportul şi mişcarea reduc cheltuielile din sistemul de sănătate”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.
Preşedintele Consiliului Judeţean a mulţumit tuturor consilierilor judeţeni din mandatul trecut, dar şi din acest mandat, care „au făcut doar politica cetăţenilor”, au colaborat în promovarea unor investiţii majore, depăşind neînţelegerile politice de la nivel central.
Potrivit acestuia, Complexul Sportiv Polivalent de la Unirea este un proiect integrat care include patru etape pentru dezvoltarea facilităţilor sportive. Terenul a fost primit cu titlu gratuit de la Primăria Bistriţa. În prima etapă se construieşte Sala Polivalentă cu cele trei terenuri exterioare şi pista de atletism de viteză. Este pregătit şi terenul pentru stadion, documentaţia fiind depusă la Ministerul Dezvoltării. În această primăvară va începe construcţia Bazei Sportive de Tip 1, Guvernul României asumându-şi aceste investiţii atunci când a primit acceptul de a găzdui meciuri din Campionatul European de Fotbal. Acolo va fi construit un teren de dimensiuni oficiale, cu tribune cu 500 locuri, cu vestiare, spaţii pentru arbitri etc., dar şi un teren de minifotbal. Investiţia ar urma să fie finalizată în această vară. A patra etapă vizează un stadion pentru atletism, anul acesta fiind alocată din buget o sumă pentru studiul de fezabilitate.
Noua Sală Polivalentă ar putea fi inaugurată în lunile mai-iunie, probabil odată cu Baza Sportivă Tip 1. Pentru acest an, vor fi gândite evenimente speciale, deoarece Gloria Bistriţa sărbătoreşte 100 de ani de la înfiinţare, Consiliul Judeţean va aniversa 30 de ani de activitate prostdecembristă. Mai mult, se are în vedere şi faptul că multipla campioană Valentina Ardelean Elisei se retrage din activitate, astfel că ar urma să aibă loc un meci festiv cu "o echipă stelară" din lumea handbalului feminin.
Sala Polivalentă include teren de joc, teren de antrenament, vestiare, sală de forţă, sală de recuperare cu saună, un hotel cu 30 de camere pentru cazarea sportivilor, restaurant, sală pentru mass-media, sală pentru cabinete medicale, spaţii administrative, cafenea etc. Proiectarea și lucrările sunt realizate de asocierea de firme Frasinul – Erbașu – Dico – Țigănaș, declarată câștigătoare în urma licitației. Proiectul este derulat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții (CNI). Valoarea investiţiei este de 96 milioane lei (20 de milioane euro).
Sala Polivalentă va avea 7.350 mp, 2.619 locuri în sală (inclusiv tribună retractabilă de 640 de locuri). Pentru concerte, capacitatea este de peste 5.000 de locuri. Suprafața întregului complex va fi de 30.166 mp (3 hectare). Vor fi amenajate locuri de parcare, spaţii verzi, alei pietonale, drum de acces.
Citiţi şi:
- Radu Moldovan: Sunt optimist că în 2-3 ani vom avea Complex Sportiv Polivalent şi un nou stadion Jean Pădureanu, la Unirea
- Construcţia Sălii Polivalente din Bistriţa se apropie cu pași rapizi de finalizare! Evenimente surpriză în perioada 16-21 august!
- Încep lucrările de amenajare a Someşului, la Năsăud! Oferte pentru Complexul Sportiv!
- A fost semnat contractul de proiectare şi execuţie a Sălii Polivalente din Complexul Wonderland. Preşedintele Radu Moldovan: În primăvara lui 2021 va fi funcţională!
- Complexul sportiv multifuncţional şi de agrement de la Năsăud, scos la licitaţie de CNI!
Comentarii
Motto:
“Parcul sportiv nu servește spectacolismului ci este școala adevăratei educatii fizice. Nu este un stadion unde 22 fac sport și 22000 privesc, ci vrea să inverseze aceste cifre, ca 22000 să facă exercitii și 22 să privească”.
(Iuliu Haţieganu- în cuvinte înţelepte)
Pentru că pe Răducu nu-l duce capul, Bistrita va avea 2 săli polivalente si nici o sală de spectacole performantă pentru un oras resedintă de judet. Din moment ce ai o sală polivalentă în oras de ce să mai faci una la dracu-n praznic pe păsunea din Unirea când eventual cu acei bani ai fi putut să faci un bazin olimpic acoperit sau chiar un patinoar artificial acoperit pentru diversificarea competitiilor sportive găzduite la Bistrița. Trebuie să fi dus cu pluta să spui că Sala Polivalentă cu 2.619 locuri pe scaune în tribune este "o investiție extrem de importantă pentru viitorul județului", oferind posibilitatea oamenilor "să facă sport și mișcare, iar cheltuielile cu sportul vor reduce cheltuielile care se fac în sănătate". Ce fel de sport si miscare vor face cei care vor sta pe scaune în tribune?
De aceea, complex sportiv din Unirea care ar fi trebuit sa includă doar terenuri si dotari pentru practicarea sportului de masă si care putea să fie conceput dupa modelul Complexului Sportiv Gheorgheni din Cluj-Napoca, care a fost realizat cu fonduri guvernamentale prin CNI. (Vezi: https://complexsportivgheorgheni.ro/)
Ba mai mult, să te mai si lauzi că Sala Polivalentă din Unirea, cu cele 2.619 locuri pe scaune în tribune va fi cea mai modernă din țară, înseamnă că n-ai auzit până acum de Sala Polivalentă "BT-arena" din Cluj-Napoca având capacitatea de a găzdui 7.227 spectatori la jocurile de echipă în sală, 9.700 spectatori la meciurile de box și până la 10.000 de spectatori pe gradene și în picioare la concerte și alte evenimente culturale. In plus, BT-arena are avantajul de a fi situată intr-o zonă centrală a Clujului, pe Aleea Stadionului, în imediata vecinătate a parcului mare "Simion Bărnuțiu".
Adaugă comentariu nou