MINISTERUL JUSTIŢIEI ŞI LIBERTĂŢILOR CETĂŢENEŞTI ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ A PENITENCIARELOR PENITENCIARUL BISTRIŢA

COMUNICAT DE PRESĂ

În data de 06.12.2009, în Penitenciarul Bistriţa se vor desfăşura activităţile de votare corespunzătoare turului doi al alegerilor prezidenţiale.

Potrivit prevederilor Legii nr. 370 din 20.09.2004 pentru alegerea preşedintelui României, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele private de libertate de cetăţenie română aflate în unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor votează la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2009 numai dacă au vârsta de 18 ani şi dacă prin hotărâre judecătorească definitivă nu au fost condamnate la pierderea drepturilor electorale.

Faţă de aceste dispoziţii legale şi de structura efectivului de persoane private de libertate după situaţia lor juridică, au drept de vot următoarele categorii:

- persoanele private de libertate arestate preventiv şi aflate în curs de judecată;

- persoanele condamnate care nu au fost lipsite de drepturi electorale prin hotărâre judecătorească definitivă;

- persoanele faţă de care s-a dispus măsura educativă într-un centru de reeducare care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care îndeplinesc această vârstă în ziua alegerilor.

Conform situaţiei efectivului de persoane private de libertate aflate în custodia penitenciarului, astăzi, 04.12.2009, din totalul de 504 persoane private de libertate, 105 îndeplinesc condiţiile legale pentru a vota, 89 dintre acestea exprimându-şi acordul de a-şi exercita acest drept.

Astfel, în data de 06.12.2009, prin intermediul urnei speciale asigurate de Secţia de votare nr. 22 la care este arondată unitatea noastră, persoanele care şi-au manifestat intenţia de a vota o vor face în baza unui act de identitate valabil. Într-un spaţiu special amenajat din incinta penitenciarului vor fi amplasate cabinele de vot, luându-se toate măsurile pentru asigurarea caracterului secret şi liber exprimat al votului.

Pentru informaţii suplimentare desemnăm ca persoană de contact pe subinspector de penitenciare Opriş Laura, purtător de cuvânt, telefon 0263/238175, fax 0263/234439, e-mail: [email protected].

PURTĂTOR DE CUVÂNT

PENITENCIARUL BISTRIŢA

Subinspector de penitenciare

LAURA OPRIŞ

Comentarii

06/12/09 11:14
Stefan

Acum in ajunul votarii, pedeleii simt cum o sa le fuga tzolul de sub picioare si se dedau la cele mai josnice marsavii: in Constanta, de exemlu, au scos o editie pirat al ziarului “Telegraful” in care primarul Mazare ii indeamna pe constanteni sa-l voteze pe Basescu! Asa si la noi: se dau de ceasul mortii, ameninta, umbla cu cele mai murdare metode, doar-doar vor reusi sa mai fure cate un vot pentru omul lor, amantul lui Udrea! Nu trebuie sa ne lasam antrenati in aceasta murdarie si maiine sa-i dam peste bot lui Beshinescu

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5