Consiliul Judeţean asigură cofinanţarea pentru modernizarea drumurilor Teaca –Archiud şi Ilva Mică-Leşu

Consiul Judeţean Bistriţa-Năsăud trebuie să asigure cofinanţarea pentru două proiecte de modernizare a unor tronsoane de drum judeţean, finanţate prin Programul naţional de dezvoltare locală al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Astfel, pentru modernizarea drumului judeţean 162, Teaca - Archiud, km 0+000 - 8+300, valoarea investiţiei este de 16,059 milioane lei (cu TVA), din care partea de cofinanţare a Consiliului Judeţean este de 177.511 lei (cu TVA), care se asigură din bugetul judeţean, eşalonat. Contribuţia CJ reprezintă cheltuielile neeligibile, în fapt documentaţia tehnică, taxe pentru obţinere avize etc.
Anul trecut, a fost modernizat un tronson de 1,5 kilometri în intravilanul comunei Teaca. Pentru anul acesta, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat 1 milion lei, fiind prevăzută realizarea investiţiei din intravilanul localităţii Archiud, pe o lungime de 2,3 km.

***

Pentru investiţia de pe DJ 172 C, km 17+760 – 19+250, între Ilva Mică şi Leşu, valoarea totală este 12,418 milioane lei (cu TVA), din care partea de cofinanţare a adminsitraţiei judeţene este de peste 680.000 lei. În 2014, ministerului lui Liviu Dragnea a alocat 1 milion lei. Valoarea mare a acesrui proiect este dată de complexitatea lucrărilor pentru consolidarea drumului – ziduri de sprijin, plus podeţe mari etc. Deocamdată, Consiliul Judeţean derulează procedura de achiziţii publice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5