Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud adoptă Declaraţia de Reunire cu Moldova! Primari şi preşedintele Raionului Glodeni, la şedinţa festivă!

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud adoptă, astăzi, în cadrul unei şedinţe festive, Declarație de Reunire cu Republica Moldova, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

La evenimentul simbolic  participă, la invitaţia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, o delegație din Raionul Glodeni, condusă de președintele Raionului, Ioan Leucă, și toți primarii din Raionul Glodeni.

De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a participat zilele acestea la o serie de acţiuni desfăşurate în Republica Moldova. Acesta a fost alături de cei 100 de mii de oamen, la Adunarea Centenară, organizată cu ocazia împlinirii a sută de ani de la unirea Basarabiei cu România. Mitingul a avut loc duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi a adunat oameni din mai multe localităţi din republică, dar şi de peste Prut. 

"“Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte în care te-adânciră barbarii de tirani!”. Peste 100.000 de români care cântă la unison imnul României în Chișinău nu pot arăta decât că România e vie, are viitor și că peste Prut avem câteva milioane de frați care vor să pună umărul la dezvoltarea unei Românii mari și prospere! Sunt mândru ca bistrițean să cânt versurile poetului Andrei Mureșanu la cea mai importantă acțiune dedicată Centenarului Marii Uniri de până acum! România nu e o poveste, nu e o lozincă, ci e o realitate, iar românii nu sunt de vânzare și nu sunt sortiți să plece capul decât în fața Bunului Dumnezeu!”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

Şeful administraţiei judeţene a participat luni după-amiaza, la o expoziție extraordinară a bistrițeanului Maxim Dumitraş, la Muzeul de Artă din Chișinău. 

Comentarii

04/04/18 09:17
Nasaudean

Spiritual si social, DA , dar lasati-i in pace si nu va mai amestecati in politica lor interna si nu mai puneti "paie pe foc" acolo unde nu va " fierbe oala" ! Nu uitati ca domnul Dodon, foarte elegant , printr-un reporter TV , a recunoscut si ne-a transmis ca " suntem frtazi"... ca "putem merge la ei pe ospetie oricand " ( pe baza de reciprocitate )... DAR... "dupa care fiecare la casa lui " ! Nu stiu daca am priceput ori ba si trebuie sa ne-o mai spuna inca odata !
Nu uitati si orientarile lor spre Est , mai ales cand i-a inmanat domnului Putin harta Marii Moldove de alta data ... si nici faptul ca Dodon, nu unirea cu Romania isi doreste , ci unirea cu Molodova de Vest sa formeze inapoi Moldova Mare din vremea Lui Stefan cel Mare si ca nicidecum de Romania si de romanii de aici le pasa lor ... si chiar ne-au rugat sa le respectam suveranitatea si independentza de stat, sa nu ne amestecam in treburile lor si ca " daca va fi nevoie vor apara aceste valori cu armele in mana daca va fi necesar " .
Si eu sunt patriot, simpatizez actiunile si dorintele celor care inca mai sunt romani in Moldova de Est, dar... NU SUNT SI PROST SA PRICEP CEEA CE TREBUIE SA PRICEPEM TOTI !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5