Consiliul Judeţean face studiu de prefezabilitate pentru varianta ocolitoare. Vezi ruta propusă!

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va aloca suma de 100 mii lei pentru realizarea a două studii de prefezabilitate pentru realizarea unor variante ocolitoare care să decongestioneze traficul din municipiul Bistriţa.

         Astfel, în Programul de investiţii cu finanţare din bugetul judeţean pe anul 2018, este propusă suma de 50.000 lei pentru un studiu de prefezabilitate pentru realizarea centurii pe traseul Livezile – Slătiniţa – Tărpiu – Blăjenii de Jos.

         O altă documentaţie tehnică vizează realizarea legăturilor dintre Drumul Judeţean 172 G cu DN 17, Monariu – Jelna, în vederea preluării traficului greu pe relaţia Vatra Dornei – Reghin şi Reghin – Năsăud.

Preşedintele Radu Moldovan declara anul trecut că în ceea ce priveşte varianta ocolitoare a municipiului Bistriţa, există două variante de racordare la drumul expres Bistriţa-Dej. „Nu cred că mai putem vorbi de o centură veche, pentru că există două variante de a face drumul expres din punct de vedere geografic, în dreapta DN 17 şi în stânga. Nu ştiu ce va spune proiectantul, unde se va face interconectare, e prematur să ne pronunţăm. Anul viitor, specialiştii vor veni să studieze, să facă prospecţiunile necesare, să ne spună care este varianta agreată.

Sigur că într-o următoare etapă va trebui să găsim cu Guvernul soluţia a doua pentru racordarea la Iaşi-Târgu Mureş, prin zona Reghinului, dar eu cred că la momentul oportun vom discuta despre celălalt drum expres care să lege judeţul de Autostrada Iaşi - Târgu Mureş”, a menţionat acesta. 

În fapt, este vorba despre drumul expres Turda – Halmeu, unde este inclus şi tronsonul Dej-Bistriţa. Anul acesta, ar urma să fia lansată procedura de achiziţie pentru studiul de fezabilitate, după cum declara, la Bistriţa, ministrul Transporturilor.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5