Fiecare localitate din România merită o centură! La Beclean, e nevoie de un pod peste Someş

Tema unei variante ocolitoare pentru oraşul Beclean a fost readusă în actualitate, odată cu prezenţa directorului general al CNAIR, Narcis Neaga, în judeţul nostru.

„Am trecut pe acolo, e un trafic infernal. Nu vă pot răspunde acum (n.n. – cand va fi realizată). Acel drum expres este prevăzut în exerciţiul financiar 2021 -2030. Nu aş vrea să dau un răspuns şi după aceea să revin. Fiecare localitate din România merită o centură. Traficul trebuie scos în afara localităţilor”, a declarat directorul general al CNAIR, în cadrul unei conferinţe de presă.

         În completare, preşedintele Emil Radu Moldovan a menţionat că administraţia judeţeană, specialiştii şi autorităţile locale au identificat o soluţie tehnică.

         „Am discutat despre acest subiect. I-am spus domnului director general că avem şi soluţia. Singura problemă care ar fi mai complicată acolo ar fi un pod peste Someş pentru că distanţa e foarte mică de la Coldău pe la Balastiera veche, înainte de Ozana. Partea de infrastructură ar fi uşor de rezolvat. Problema a fost preluată de domnul director, să meargă să studieze, să vadă care este soluţia. Centura este prinsă în Master Plan, într-o perioadă îndepărtată, să vedem cum reuşim să o aducem mai încoace, în acest exerciţiu financiar”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

         În context, preşedintele Radu Moldovan a precizat că administraţia judeţeană va elabora un studiu de prefezabilitate pentru variantele pe care le-ar putea avea drumul expres Bistriţa-Dej, acest drum expres incluyând, de fapt, variantele ocolitoare atât pentru Bistriţa, cât şi pentru Beclean.

         „La propunerea directorului executiv al Direcţiei de Dezvoltare, AlexandruToniuc, am prins în bugetul Consiliului Judeţean din acest an un studiu de prefezabilitate pentru variantele de drum expres. Ne-am arătat disponibilitatea, având voie să facem o astfel de cheltuială, să încercăm noi să desenăm cumva pe hartă şi pe urmă specialiştii să aleagă care este varianta. (...)Avem disponibilitatea ca din resursele noastre să găsim soluţii să venim în întâmpinarea CNAIR, să aducem investiţiile mai aproape ca finanţare. Avem toată disponibilitatea să facem aceste studii şi să le punem la dispoziţie şi sperăm ca termenele să se scurteze”, a mai spus Radu Moldovan.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5