Directorul general CNAIR, Narcis Neaga: Centura Bistriţei, un prim obiectiv. Este cuprins în Master Planul de Transport

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că realizarea variantei ocolitoare a municipiului Bistriţa reprezintă o prioritate a companiei. Acesta a avut o întâlnire cu administraţia judeţeană şi municipală, pe această temă, la Bistriţa.

         „În urma discuţiilor, atât cu domnul preşedinte, cât şi cu colegii din companie, încercăm ca prim obiectiv începerea lucrărilor la centura Bistriţa, lucrare care este esenţială. Este un proiect care a început în 2010, dar care din diferite motive a fost tergiversat. Din punctul de vedere al instanţei lucrurile sunt cam lămurite. Este un proiect care este cuprins în Master Plan. Deja am dat dispoziţie azi dimineaţă în companie să fie solicitat avizul de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului din Bistriţa şi în câteva zile vom primi un răspuns, să vedem exact care este stadiul acestui aviz. Din câte am înţeles din discuţiile cu domnul primar, în Bistriţa nu ar fi probleme, aşteptăm documentul scris”, a declarat Narcis Neaga.

Directorul general al CNAIR a adăugat că există o solicitare în vederea obţinerii de fonduri europene pentru acest proiect de investiţii. „Deja solicitarea către Ministerul Fondurilor este scrisă, pentru a obţine fondurile, pentru că el este prins în programul de finanţare 2021-2030. Încercăm să atragem acest exerciţiu de finanţare, ca să începem lucrările de anteproiectare şi de execuţie în acest ciclu de finanţare. Avem un studiu de fezabilitate care va fi respectat, singura nedumerire acest acel acord  de mediu, să vedem ce impune. Am aflat că din punct de vedere al instanţelor, lucrurile sunt foarte clare, altfel nu ne puteam apuca”, a explicat Neaga.  

 

 

Comentarii

13/06/18 18:18
Comentariu

Deci este doar o discutie ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5