Liberalii reclamă lipsa de sincronizare dintre Consiliul Judeţean şi Primăria Bistriţa

         Liberalul Eugen Curteanu a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, lipsa de sincronizare dintre proiectele derulate de Consiliul Judeţean şi Primăria Bistriţa, fapt care determină şi cheltuirea banilor într-un mod disparat. Acesta a dat ca exemplu situaţia variantei ocolitoare a municipiului Bistriţa pentru care urmează să se facă studii de prefezabilitate de către Consiliul Judeţean.

         „Executivul judeţean şi executivul local nu reuşesc nicicum să pună cap la cap nişte eforturi investiţionale, să se plieze pe strategiile celor două entităţi, Consilul Municipal şi Consiliul Judeţean. În bugetul din acest an sunt prinse două studii de prefezabilitate care surprind o realitate curioasă. În vreme ce primarul Creţu şi Consiliul Municipal condus de PSD insistă pe o centură prin zona Codrişor, Consiliul Judeţean, prin cele două studii de prefezabilitate, propune variante alternative la această centură. Vorbim din păcate doar ipotetic, nu s-a făcut nimic”, a declarat consilierul judeţean.

         Eugen Curteanu consideră că cele două unităţi cheltuie bani fără a reuşi să se sincronizeze, „nu reuşesc să facă un efort comun pentru ca acest deziderat să fie pus în practică, şi anume ca circulaţia în municipiul Bistriţa să nu mai aibă de suferit”.

În Programul de investiţii cu finanţare din bugetul judeţean pe anul 2018, a fost alocată suma de 50.000 lei pentru un studiu de prefezabilitate pentru realizarea centurii pe traseul Livezile – Slătiniţa – Tărpiu – Blăjenii de Jos. O altă documentaţie tehnică vizează realizarea legăturilor dintre Drumul Judeţean 172 G cu DN 17, Monariu – Jelna, în vederea preluării traficului greu pe relaţia Vatra Dornei – Reghin şi Reghin – Năsăud.

Comentarii

26/02/18 13:30
Coptil Marius

Eugen Curteanu are tupeul sa vorbeasc de ingreunarea traficului in Bistrita?? El era consilier judetean si mare in partid cand PD-Lul nu a vrut sa fac centura bistritei, atunci aveam bani si studii si ei au refuzat! Sa va fie rusine domnule Curteanu!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5