Consiliul Judeţean pune la bătaie 200.000 lei pentru finanţări nerambursabile

Consilierii judeţeni vor aproba, miercuri, în şedinţă ordinară, Programul finanţărilor nerambursabile alocate pentru activităţi nonprofit de interes judeţean pentru anul 2014. Suma propusă de executiv, în acest an, este de 200.000 lei, banii urmând să fie împărţiţi pentru activităţi de genul tineret, sport şi educaţie; social, cultură; relaţii internaţionale, protecţia mediului şi interdisciplinar.
Acordarea de finanţări nerambursabile se va face în baza Ghidului solicitantului, aprobat de Consiliul Judeţean în anul 2013. Tot miercuri vor fi numite şi comisiile de evaluare a proiectelor care vor beneficia de finanţare de la bugetul judeţului Bistriţa-Năsăud, acestea având în componenţă câte şapte membri, dintre care trei consilieri judeţeni. Comisia de tineret, sport şi educaţie va fi prezidată de Florin Moldovan, administratorul judeţului, Comisia din domeniul social – Alexandru Pugna, Comisia de cultură – Alexandru Pugna, iar Comisia de relaţii internaţionale, protecţia mediului şi interdisciplinar – Dorin Popescu.
După finalizarea procedurii de evaluare a proiectelor, fiecare comisie va elabora un raport al procedurii de atribuire a contractelor de finanţare nerambursabilă, care se va înainta preşedintelui Consiliului Judeţean, în vederea supunerii spre aprobare în plen.
Anul trecut, administraţia judeţeană a alocat 150.000 lei pentru acest program, care se derulează în baza Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, la CJ B-N au fost înregistrate 40 proiecte, dintre care 34 au primit finanţare, sumele aprobate variind între 1000 şi 10.000 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5