Bistriţenii nu se înghesuie să obţină finanţări nerambursabile de la Consiliul Judeţean

*solicitanţii pot fi număraţi pe degetele de la o mână

Consiliul Judeţean a decis să prelungească intevalul prevăzut pentru depunerea proiectelor care vor beneficia de finanţare nerambursabilă de la bugetul judeţului Bistriţa-Năsăud pe anul 2013.

Astfel, termenul limită de înregistrare a proiectelor pentru care se solicită finanţare nerambursabilă de la bugetul judeţului Bistriţa-Năsăud este 17.06.2013, ora16.00.

Programul se derulează în baza Legii 350 din 2 decembrie 2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Consilierii judeţeni au aprobat, în luna aprilie, “Ghidul solicitantului”, dat şi bugetul disponibil pentru 2013. Astfel, asociaţiile, organizaţiile non-guvernamentale etc. pot propune proiecte din domeniile tineret, sport şi educaţie (buget de 60.000 lei); social (buget de 25.000 lei); cultură (40.000 lei) şi relaţii internaţionale, protecţia mediului şi interdisciplinar ( 25.000 lei). Valoarea maximă care poate fi solicitată pentru un proiect este de 10.000 lei.

Dacă la Primăria Bistriţa este o mare bătălie pe aceste fonduri, plus multe discuţii despre unii, despre alţii, la Consiliul Judeţean este cu totul altceva. Foarte probabil, multe asociaţii nu au ştiut de aceste finanţări nerambursabile de la bugetul judeţului, altfel nu se explică de ce doar vreo 5 proiecte au fost depuse.

Mai sunt patru zile în care cei interesaţi de sprijin financiar şi de implementarea unor ideri pot scrie, îndosaria şi înregistra aceste proiecte.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5