Contestaţiile formulate de PMP împotriva PNL au fost respinse de instanţă

Tribunalul Bistriţa-Năsăud a respins ambele contestaţii formulate de Partidul Mişcarea Populară Bistriţa-Năsăud împotriva deciziilor de acceptare a candidaturilor  Partidului Naţional Liberal la Senat şi Camera Deputaţilor, emise de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 6 Bistriţa-Năsăud.

Instanţa a admis excepţia lipsei calităţii procesuale active a Organizaţiei Judeţene a PMP, care a fost ridicată de PNL, şi a respins în consecinţă contestaţia, potrivit consilierului Dana Ceuca de la Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Bistriţa-Năsăud. PMP poate face apel în 48 de ore de la pronunţare.

Liderul judeţean al PMP Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca, ne-a declarat că se va întâlni cu juristul Caius Cârcu şi va lua o decizie privind formularea apelului, însă doreşte ca legea să fie respectată de toţi competitorii de la alegerile parlamentare. În fapt, PMP sesizase faptul că dosarele de candidatură ale PNL nu ar fi fost depuse în original, conform prevederilor legale. 

*** 

Instanţa a respins şi contestaţia Partidului Ecologist Român împotriva deciziei de acceptare a candidaturilor Uniunii Salvaţi România, emisă de BEC n. 6 Bistriţa-Năsăud, pe motiv că este nefondată. USR a mai fost contestat şi de Monica-Nicoleta Petruţ, o persoană din judeţul Hunedoara, care a intervenit inclusiv în dosarul contestaţiei de la Tribunalul Bucureşti, împotriva unei hotărâri a BEC. 

         Pentru alte şase dosare, a fost dat un nou termen, şi anume joi, 3 noiembrie. În fapt, este vorba despre contestaţiile depuse de către Partidul Alternativa Civică Atitudine, Solidaritate, Acţiune – A.C.A.S.A. şi care vizează listele de candidaturi ale PRM, PNL, Partidului Verde, PSR, PMP şi PER. Amânarea a fost dispusă pentru citarea contestatorului, asta în condiţiile în care instanţa s-a sesizat din oficiu sau a fost sesizată de faptul că acele contestaţii nu au fost semnate de vreo persoană sau reprezentant legal al partidului respectiv. Lipsa semnăturii atrage sancţiunea nulităţii contestaţiilor, astfel că la următorul termen, dacă nu va apărea un reprezentant legal care să parafeze contestaţiile, acestea vor fi respinse.  

De altfel, într-o altă contestaţia a Partidului ACASA împotriva PRU, prin preşedintele Viorel Cotuţiu, instanţa s-a pronunţat, respingând-o ca fiind tardiv promovată. Curtea de Apel Cluj as considerat nefondat apelul, decizia rămânând definitivă.

Una pesta alta, aceste constestaţii, cel puţin în judeţul nostru, au rolul doar de a şicana adversarii politici.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5