Contractat de comodat între Centrul Local al Cercetaşilor Bistriţeni şi Primărie

Consilierii municipali au decis în cadrul ultimei şedinţei extraordinare, încheierea unui contractat de comodat între Primăria Bistriţa şi Organizaţia Naţională ,,Cercetaşii României”, Centrul Local Bistriţa, pe o perioadă de zece ani, pentru spaţiul în suprafaţă de 54,40 mp, situat în subsolul clădirii ,,Casa Speranţei”, Bulevardul Independenţei, nr.24-26 .

Decizia a fost luată ca urmare a scrisorii deschise adresate de preşedintele cercetaşilor bistriţeni, primarului Ovidiu Creţu.

,,Pentru a putea reabilita sediul cercetaşilor situat în Bistriţa, Bulevardul Independenţei-Casa Speranţei, sediu care se inundă la fiecare ploaie, vă rugăm să ne permiteţi încheierea unui contract de comodat între Primăria Bistriţa şi Organizaţia Naţională ,,Cercetaşii României”, Centrul Local Bistriţa, pentru spaţiul pe care îl utilizăm. Solicităm aceasta, întrucât cheltuielile efectuate pentru reabilitarea sediului nu pot fi decontate, decât în condiţiile în care spaţiul reabilitat aparţine solicitantului”, se precizează în scrisoare.

În municipiul Bistriţa, organizaţia nu dispune de un spaţiu propriu, activităţile desfăşurându-se în subsolul clădirii ,,Casa Speranţei”. În acest spaţiu are sediul Fundaţia umanitară ,,Casa Speranţei”, iar Organizaţia Naţională “Cercetaşii României”, este unul dintre membrii fondatori .

Un alt argument adus de preşedintele cercetaşilor bistriţeni, profesorul Sidor Costinaşi, este proiectul derulat de către Centrul Local Bistriţa, proiect care pentru o bună implementare are nevoie de un spaţiu adecvat. Pentru a-şi putea realiza obiectivele propuse, una dintre condiţiile prevazute în proiect, este de a fi proprietar sau titular al unui contract de comodat pentru spaţiul în care îşi desfăşoară activităţile.

În 2010, Organizaţia Naţională ,,Cercetaşii României” prin Centrul Local Bistriţa a devenit partener în cadrul proiectului ,,O şansă europeană pentru copiii români”. Prin acest proiect se va acorda asistenţă socială şi psihologică unui număr de 360 de copii/ tineri dezavantajaţi şi familiilor lor pentru prevenirea abandonului şcolar şi integrarea lor socială. De asemenea, copiii vor beneficia de instruire non-formală.

Astfel, un număr de 120 de copii/tineri vor fi selectaţi anual din regiunile precar dezvoltate ale judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Suceava pentru a participa la un program de instruire axat pe cursuri şi ateliere.

La sfârşitul programului, participanţii vor realiza un proiect cu idei de îmbunătăţire a comunităţii din care fac parte.

,,Proiectele vor fi publicate şi înmânate autorităţilor locale, iar 24 de copii/tineri, cei care au întocmit cele mai bune proiecte, vor pleca în Germania pentru a cunoaşte comunităţi locale similare”, a precizat profesorul Sidor Costinaşi.

Organizatia Naţională ,,Cercetaşii României”, constituită din anul 1994, are sediul în Bucureşti şi îşi desfăşoară activitatea în 53 de centre. Unul dintre acestea este în municipiul Bistriţa. De la data constituirii, organizaţia a desfăşurat numeroase activităţi educaţionale pentru dezvoltarea personală a copiilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5