Cormăița, Punctul Gastronomic Local al frumoasei familii Floarea și Vasile Larionesi, un loc unde bunul gust continuă rețeta străbunilor

La Sângeorz-Băi, în zi de mare sărbătoare, a fost deschis cel de al 18-lea punct gastronomic local din județul nostru dintre cele 23 autorizate, cu bucate tradiționale alese, cu oameni gospodari și cu sufletul frumos ca cerul de astăzi. La “Cormăița”, așa cum îi spune și numele, pe Cormaia, veți găsi mâncărurile de altădată, făcute cu produse din propria gospodărie, dar și oameni cu credință, cu povești, primitori, așa cum e familia Vasile și Floarea Larionesi și fiul Ionuț.

         La evenimentul festiv, au dat curs invitaţiei gazdelor şi Asociaţiei Produs în Bistriţa-Năsăud – director executiv Elena Bărbos,  preşedintele Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan, primarul Cătălin Bota de la Sângeorz-Băi, primarul Becleanului – Nicolae Moldovan, directorul executiv Ioan Cătălin Păun de la Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, directorul executiv Sorin Roșu-Mareș de la OJFIR BN, primarul Valer Avram – președintele GAL LIDER Bistrița-Năsăud, alături de alți specialiști de la Grupul de Acțiune Locală LIDER Bistrița-Năsăud și oameni de bine din comunitate și de la Societatea Cooperativă Agricolă Sângeorz-Băi.

         Părintele Paul Gavriloaie –preot paroh al Parohiei Ortodoxe Sângeorz-Băi II și director al Centrului Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi  - și părintele Cristian Lupșan de la Ilva Mare au binecuvântat gazdele, casa și masa, dar și pe cei care vor poposi aici, amintind că nimic nu se poate zidi fără ajutorul primit de la Bunul Dumnezeu.  

         Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan a înmânat o Diplomă care atestă bunul gust Punctului Gastronomic Local “Cormăița”, evidențiind faptul că pot fi dezvoltate proiecte de succes și acasă, în România, în timp ce primarul Cătălin Bota a punctat faptul că este al treilea punct gastronomic local deschis în orașul-stațiune, oferind o Diplomă în numele comunității locale.   

Florica și Vasile Larionesi au devenit cunoscuți pentru Brânzăria Sângeorzană, iar acum vă așteaptă să le treceți pragul. La deschidere, oaspeții au fost primiți cu cu pâine de casă, cozonaci, gogoși, prăjituri de casă, balmoș, tocană la ceaun, brânzeturi, lapte acru, compoturi din fructe de pădure și nu numai, țuică, afinată, lichior de mentă. Bucatele au fost asezonate de versurile rapsodului popular Grigore Guzu și de muzica Tarafului tradițional Păunița din Sângeorz-Băi.

Dacă veți ajunge la Cormăița, veți simți bucuria unei zile alături de cei dragi, în jurul unei mese pline de bucate, la o poveste cu gazdele.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5