Zilele de sărbătoare la Sângeorz-Băi. Parcul staţiunii, plin de muzică şi voie bună

Zilele oraşului Sângeorz-Băi au adus, în Parcul staţiunii, momente pentru fiecare categorie de vârstă. Încă de vineri, copiii s-au bucurat de poveştile puse în scenă de Trupa de Teatru „Alexandru Misiuga”, cei trei purceluşi fiind aplaudaţi de către copiii care au umplut perimetrul din faţa scenei.

Sâmbătă a fost o zi dedicată tineretului, urcând pe scenă Diana Porca, Livia Mihăilă, Trupa Jokers, Laura Georgeş, Teodora Niculai, apoi The Boulevard, seara încheindu-se cu muzica pusă de DJ Jonnessey&Aner.

Ziua de duminică a fost dedicată muzicii populare şi a debutat cu Ansamblul folcloric „Cununa Someşană” coordonat de coregraful Simion Buia. Ansamblul folcloric „Balada” din Bistriţa, coordonat de coregrafii Ioan şi Bianca Simionca, a oferit, alături de Ansamblul „Păuniţa” al oraşului gazdă, un tablou coregrafic care a avut în centru nunta tradiţională din Ţara Năsăudului cu care a obţinut, de curând, laureaţi la Festivalul Internațional de Folclor HORA DIN STRĂBUNI, Vaslui.

Un punct aparte, în cadrul spectacolului, l-a constituit prezenţa Ansamblului „Mugurelul” al Universităţii „Babeş-Bolyai”, coordonat de prof. Alina Remeş şi prof. Paul Remeş, absolvenţi ai Academiei de Muzică şi cercetători în etnocoreologie la Arhiva de Folclor a Academiei Române Cluj-Napoca. Ansamblul studenţesc, cu o vechime de peste 50 de ani, a adus o lecţie de folclor, prezentând dansuri tradiţionale din diferite zone ale Transilvaniei, suite instrumentale, inclusiv de taraf, şi piese vocale cu Iulia Sârbu.

Ansamblul „Păuniţa”, renumit pentru păstrarea tradiţiilor someşene, a oferit, sub coordonarea artistică a directorului Florin Hodoroga, coregraf Maxim Petri, conducerea muzicală Dani Poleac, un program complex cu suite de jocuri şi instrumentale în care a fost în valoare şi generaţia tânără, lucru pentru care merită felicitat Centrul de Cultură.

În cadru festiv, profesorul Ioan Şorecău, cel care şi-a dedicat viaţa instrumentelor de suflat, a primit recunoştinţa Primăriei Sângeorz-Băi, a Centrului Cultural „Iustin Sohorca” şi a Centrului Judeţean pentru Cultură, conferindu-i-se un Certificat de Excelenţă pentru faptul că generaţii întregi au învăţat frumuseţea muzicii instrumentale cu ajutorul lui.

Rând pe rând, prezentaţi de Menuţ Maximinian, au urcat pe scenă cursanţi ai Şcolii de Arte din Bistriţa, coordonaţi de prof. Cristina Bălan: Carina Berende, Timeea Tintelecan, Iulia Pepenar, Ana Roxana Pop, Samira Bor, Andreea Maria Raţiu, Alexandra Grumezea; apoi soliştii de la „Păuniţa” – Teodora Niculai, Emanuela Călina, Livia Mihăilă, Vera Gabor; de la „Balada” – Roberta Rebrişorean, Roxandra Mihuţ, Cristian Moldovan, Ştefania Ustini: de la „Cununa Someşană” – Mădălina Marti, apoi Cornelia Bodescu, iar invitaţi de onoare au fost Adrian Stanca din Banat şi maramureşenii Florentina şi Petre Giurgi, însoţiţi de Adrian Benţa la zongoră, care au şi încheiat manifestările în miez de noapte când, împreună cu micuţii sportivi ai oraşului, primarul Cătălin Bota a dat startul la artificii.

În ceas de sărbătoare, alături de primarul Cătălin Bota şi de viceprimarul Cristian Pop au fost ministrul Bogdan Ivan, deputaţii Diana Morar şi Daniel Suciu, vicepreşedintele CJ – Camelia Tabără, prefectul Teofil Cioarbă, subprefectul Ioan Zăgrean, consilierul judeţean Samuel Coman şi comisarul şef adjunct al CJPC B-N – Stelian Dolha. Alături de primarul Cătălin Bota şi de viceprimarul Cristian Pop a fost Consiliul Local, primarul mulţumind şi instituţiilor de ordine publică de la nivel local, precum şi sponsorilor acestei ediţii SC Mis Grup – Virginia Farcaş, SC Frasinul SRL – Traian Larionesi, SC Albatros – Cristina Farcaş, SC Liban Gril – Claudiu Huţiu, SC Sângeorzana – Viorel Bulta, SC Asgard Prim – Emiluş Ogâgău, Traian Ogâgău Senior, SC Coco Boom Aidses - Costan, Ioana Niculai – Întreprindere Individuală, SC Hebe SRL, Punctul Gastronomic Local – Sanda Mărişica, Victoriţa lui Ilie; Vila Luminiţa – Luminiţa Sidor, Cavalii Restaurant – Liviu Ştefan, primarul Ioan Turc din Bistriţa, Centrul Cultural „Iustin Sohorca” – Florin Hodoroga.

De sărbătoarea oraşului s-au bucurat nu doar cei din Sângeorz-Băi, ci şi turiştii din staţiune, precum şi tinerii prezenţi la cele două tabere, Tabăra Art a Românilor de Pretutindeni şi de la Centrul Misionar de Tineret „Ioan Bunea”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5