Cornelia Tersanszki şi Andreea Rus, expozante şi donatoare de lucrări de artă, la Galeriile Carol din Bucureşti

Două bistriţence au răspuns afirmativ invitaţiei de a participa la un dublu eveniment dedicat - în egală măsură - artei și femeilor, organizat de Asociația Anais și Galeriile Carol din Bucureşti.

Este vorba despre Cornelia Tersanszki si Andreea Rus care, alături de alte 11 artiste din ţară -  Livia Bălan, Oana Bîrsan, Iulia Deme, Marinela Dumitrescu, Constantina Dumitru, Eugenia Mangra, Linda Saskia Menczel, Mihaela Mihalache, Ruxandra Socaciu, Raluca Șerban, Mirela Ungureanu – şi-au asumat dublă calitate de expozante și donatoare de lucrări de artă pentru strângerea de fonduri la un eveniment caritabil.

Astfel, săptămâna trecută, la Galeriile Carol din București a fost vernisată expoziția Femina Invicta. Forța feminină în zeci de expresii. Este vorba despre  o expoziţie la care sunt expuse câteva zeci de lucrări (pictură, grafică, sculptură, tapiserie, tehnică mixtă) ale unor artiste românce din diverse generații.

În ultima zi a lunii (vineri, 31 martie, ora 20:00), va fi organizat un eveniment caritabil, sub titlul Femina Invicta. Arta împotriva violenţei domestice. Lucrările donate de artistele participante la expoziție vor fi licitate fără strigare. Banii strânși din donația recomandată pentru intrarea la eveniment, respectiv din vânzarea lucrărilor donate vor reveni integral Asociației Anais, care se află în punctul de a deschide primul centru rezidenţial al asociaţiei denumit Casa INVICTA – Centru de primire în regim de urgenţă destinat victimelor violenţei domestice.     

„Dincolo de a fi o lună a feminităţii, ne-ar plăcea ca martie să fie, în primul rând, despre responsabilitatea şi respectul faţă de femeie, faţă de cea care în România anului 2017 ar trebui să se simtă în siguranţă, iar acest lucru ar trebui să se întâmple mai ales în sânul propriei familii. În continuare se reacţionează cu prea multă toleranţă faţă de violenţa asupra femeilor, faţă de violenţa în familie; în România, una din patru a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său şi peste 75% dintre cazuri rămân neraportate”, spune Carmen Nemeș, avocat consultant la Asociația Anais, într-un comunicat de presă.

„Propunerea Anais ne-a bucurat sincer, pentru că valorile noastre includ nu doar responsabilitatea socială a agenților economici, ci și respectul femeii ca egală a bărbatului. A fost o provocare pentru noi, apoi, să găsim artistele care să treacă peste orgoliile personale în a-și asocia numele cu o expoziție eclectică și să vadă scopul final al demersului nostru – strângerea de fonduri pentru o cauză arzătoare. Suntem mândri de mixul de artiste la care am ajuns – îl considerăm unul valoros – și suntem optimiști că vom reuși ce ne-am propus”, a declarat Marian Enache, manager Galeriile Carol.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5