Credincioșii din Maieru, alături de primar, s-au închinat la Icoana Făcătoare de Minuni, adusă de episcopul Vasile Someșanul

sursa Radio Renasterea

Credincioșii parohiei năsăudene Maieru s-au închinat marți, la o Icoană a Maicii Domnului, despre care se spune că este Făcătoare de Minuni. Adăpostită în Muzeul Mitropoliei Clujului, icoana a fost dusă în parohie de o delegație a Arhiepiscopiei, în frunte cu Preasfințitul Episcop Vasile Someșanul.

Potrivit părintelui paroh Dan Cismaș, delegația a fost așteptată în la intrarea în sat,de sobor de preoţi şi măicuţe, de sute de credincioşi în frunte cu primarul Vasile Dumitru, după care s-a mers în procesiune cu icoana până la biserica cu hramul „Sfântul Arhidiacon Ștefan”. La intrarea în biserică s-a așezat icoana spre închinare într-un baldachin special amenajat și a fost oficiată Taina Sfântului Maslu în sobor de preoți și diaconi, avându-l în frunte pe PS Episcop Vasile. La sfârșit, după cuvântul de învățătură, în timp ce credincioșii au fost miruiți corul parohiei Maieru format de pr. arhidiacon Cornel Pop a interpretat câteva pricesne specifice Postului Mare.

Icoana ce o reprezintă pe Maica Domnului cu Pruncul a fost pictată de preotul Luca din Iclod, cel care a zugrăvit şi Icoana de la Mănăstirea clujeana Nicula. A aparţinut în trecut parohiei bistrițene Ilişua și se spune că a lăcrimat de două ori cât a fost în parohie, în anii 1717 şi 1789.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5