Icoană făcătoare de minuni, la Rodna

Vineri , într-o frumoasă procesiune religioasă, a fost adusă din Cluj, via Şanţ, cu aportul părintelui Dan Cismaş de la parohia ortodoxă Maieru, o icoană a Maicii Domnului, făcătoare de minuni. Icoana urmează un traseu pe Valea Superioară a Someşului, Şanţ, Rodna, Maieru, Sângeorz Băi, fiind expusă câte o zi în fiecare dintre aceste Biserici ortodoxe, spre închinare şi rugăciune, acum în preajma marelui praznic, Adormirea Maicii Domnului, de la 15 august.
Sfânta Fecioară Maria este venerată de noi oamenii şi ocupă primul loc între sfinţii veneraţi de noi, pe Fecioară o cinstim mai mult decât pe toţi Sfinţii şi Îngerii, această cinstire se numeşte preacinstire sau supravenerare, pentru că este Maica lui Dumnezeu. „Ceia ce eşti mai cinstită decât Heruvimii şi mai slăvită decât Serafmii”, ne spune Axionul. Prin Eva păcatul a intrat în lume, prin Fecioara Maria se naşte mântuirea noastră.
În marea Biserică ortodoxă din Rodna, adevărată catedrală, au fost prezenţi la eveniment aproximativ 350 de credincioşi, începând de la ora 18, fiecare dintre ei sărutând icoana şi închinându-se ei cu multă evlavie. Noi credincioşii apelăm la mijlocirea Maicii Domnului pentru că nu avem curaj, datorită păcatelor noastre, să cerem direct de la Dumnezeu, Maica Domnului fiind cea mai mare rugătoare pentru noi, care în fiecare zi greşim, de aceea în fiecare zi trebuie să cerem iertare.
Părintele protosinghel Nifon, de la Mânăstirea Rebra-Parva, în interesanta sa predică, ne-a spus că Maica Domnului este „Maica durerii”, ea s-a născut după multă rugăciune. Ia parte la patimile Fiului său şi pe drumul Golgotei a leşinat de mai multe ori. „Ce sabie a trecut prin sufletul său!” Diavolul ne duce la moarte prin viclenie şi minciună. „Ascunde răul sub chipul binelui şi noi credem şoaptele lui. Ne-a înşelat demonul cu o fericire falsă. Dumnezeu nu îngăduie demonului să ne chinuiască, noi îi deschidem uşa demonului, gândurile păcătoase deschid uşa demonului, dacă nici după rugăciuni nu dispar gândurile acestea, atunci păcatul este foarte greu.
Părintele Gh. Ganea a oficiat o slujbă pentru ploaie, iar de la ora 20 a fost slujit Paraclisul Maicii Domnului, cu trei preoţi, Gh.Ganea, Lazăr Nichita şi invitatul de la Mânăstirea Rebra-Parva, părintele protosinghel Nifon. La strană a oficiat un mic şi inimos cor condus de dascălul Lazăr Cozonac, ajutat de părintele Emilian Moldovan, rodnean, profesor de religie la Moisei.
Smerenia este cea mai sigură armă împotriva diavolului. Împotriva smereniei diavolul nu poate lupta, el este complet dezarmat. Cu cât suntem mai smeriţi, cu atât diavolul stă mai departe de noi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5