Cristian Florian, senator PDL: Un alt guvern, o noua guvernare?

* declaraţie politică

România a beneficiat de guvernarea unei alianţe cu un larg sprijin popular, care a câştigat încrederea românilor având drept slogan “dreptate până la capăt”. Am fost conduşi de un Guvern USL care se anunţase a fi o uniune de succes pentru România. Am fost conduşi de o uniune social-liberală care a avut nenumărate proiecte enumerate în programul de guvernare, ce-i drept, dovadă stă documentul în care acestea au fost enumerate, şi nicidecum proiectele care nu au fost în fapt, realizate. Este Guvernul care a câştigat încrederea românilor cu celebrul 1 milion de locuri de muncă, cu scăderi de taxe şi impozite, cu proiecte care vizau creşterea nivelului de trai al cetătenilor.

Am fost conduşi de un Guvern care se anunţase cel mai cinstit din istoria post-decembristă a României, dar s-a transformat cu repeziciune în guvernul politicienilor care nu s-au sfiit să voteze într-un fel în Guvern şi în alt fel în Parlament, în funcţie de interesele politice ale momentului. Am avut Guvernul care, în totală contradicţie cu tot ceea ce-şi asumase prin programul de guvernare, a introdus zeci de noi taxe şi impozite, a susţinut creşterea accizei de 7 eurocenţi la carburanţi, noua taxă pe construcţiile speciale, a propus cele mai multe proiecte criticate din cauza elementelor de neconstituţionale pe care le cuprindeau, am “beneficiat” de cele mai multe schimbări ale legislaţiei fiscale din ultimii 10 ani. Putem discuta despre un eşec în privinţa oricărui proiect de modernizarea a României. Lipsa investiţiilor şi a proiectelor naţionale au “asigurat” lipsa locurilor de muncă şi creşterea şomajului, procentul acordat investiţiilor fiind cel mai mic din ultimii ani. Din cauza lipsei măsurilor, a luptei politice din interiorul USL şi a ne-guvernării, numărul şomerilor a crescut cu aproape 50.000 în ultimul an.

Nu putem sa nu ne amintim încercările de suspendare a statului de drept, marile privatizări eşuate, două rectificări bugetare negative, o revizuire a Constituţiei eşuată, un proiect de regionalizare neconstituţional, rapoartele MCV proaste, zeci de acte normative declarate neconstituţionale, documentele oficiale criticate de către organismele internaţionale pentru lipsa de profesionalism cu care au fost întocmite, pentru lipsa unei viziuni clare, procedurile de infringement împotriva României, adică incapacitate guvernamentală.

Schimbarea formulei guvernamentale ar fi trebuit să ne bucure. Dar putem gira cu încredere un guvern condus de acelaşi domn Ponta? Nu cred, având în vedere faptul că putinţa domnului premier în ceea ce presupune ne-guvernarea unei ţări a fost demonstrată. Putem însă discuta despre incapacitate guvernamentală. Nu putem visa la un guvern care să asigure bunăstare cetăţenilor români, aşa cum nu s-a întâmplat nici în cazul guvernării USL, deşi larga majoritate pe care se susţinea acest guvern putea asigura trecerea oricărui proiect de modernizare a ţării noastre. Dar cum lupta pentru funcţii şi proiecte personale a fost mai importantă pentru guvernanţii noştri decât proiecte de modernizare a acestei ţări, care să conducă pe termen mediu şi lung la asigurarea unui trai decent al românilor, nu ne rămâne decât sa constatam aceasta stare de fapt si să nu ne obişnuim cu ideea că vom fi conduşi doar de oameni ignoranţi şi pentru care interesul naţional trece pe plan secund.

Senator Florian Daniel Cristian

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5