Ioan Oltean: ,,Criza nu a provocat-o Guvernul Boc. Guvernul Boc e cel care trebuie să depăşească şi să rezolve criza”

Criza nu a provocat-o Guvernul Boc. Guvernul Boc e cel care trebuie să depăşească şi să rezolve criza. Criza a fost provocată de o mulţime de elemente care nu au fost determinate de guvernarea Boc. Indiferent, care vor fi soluţiile adoptate de către Guvern, vă asigur că PDL va sprijini îndeaproape acţiunea guvernamentală. Suntem convinşi că sunt acţiuni nepopulare, acţiuni care duc implicit la pierderea de imagine a PDL, dar atunci când am venit la guvernare şi ne-am asumat realizarea acestor reforme, ne-am asumat implicit şi o asemenea consecinţă. E foarte important ca cineva în ţara această să aibă măcar o dată curajul să-şi asume responsabilitatea unor reforme, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul judeţean PDL B-N, deputatul Ioan Oltean.

El a pasat vina fostelor partide politice aflate la guvernare, imputându-le lipsa de reformă şi lipsa curajului de a-şi asuma o serie de măsuri nepopulare.

,,Situaţia aceasta este sigur, paradoxală, într-un fel sau altul, şi este într-un mod direct, consecinţa lipsei de reformă pe parcursul celor 20 de ani de guvernare. Guvernul Boc este cel care trebuie să plătească factura acestei lipse de decizii politice de-a lungul anilor şi cu toată responsabilitatea, PDL s-a angajat în această guvernare, asumându-şi riscul de a lua o serie de măsuri nepopulare, dar a căror consecinţă va trebui să fie automat, scoaterea României din criza economică în care se află şi aşezarea ei în rândul ţărilor cu economie prosperă din UE”, a explicat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

Vicepreşedintele PDL a subliniat că România traversează o perioadă în care toate forţele politice trebuie să se unească pentru a trece mult mai uşor peste criza actuală, şi a transmis un mesaj de solidaritate a PDL cu Guvernul Boc, cu preşedintele României, precizând că PDL va susţine toate măsurile pe care Guvernul Boc le va lua pentru ca situaţia critică în care se află România în acest moment să fie depăşită.

,,Ne exprimăm încrederea în responsabilitatea Guvernului, în competenţa acestui Guvern. Sigur, că aş face apel la solidaritatea partidelor aflate în Opoziţie, aş face apel la solidaritatea liderilor de sindicat care prin acţiunile pe care le-au dezvoltat în ultimul timp, nu au făcut decât să blocheze iniţierea unor măsuri care vizează depăşirea acestui moment sau să blocheze anumite reforme. România este într-o situaţie în care se impune în mod absolut obligatoriu, solidaritatea întregului popor, se impune solidaritatea românilor pentru a depăşi acest moment”, a avertizat Ioan Oltean.

În opinia lui Oltean, intervenţia lui Traian Băsescu în aceste negocieri cu FMI şi anunţarea de către şeful statului a măsurilor de reducere a deficitului bugetar se înscriu în necesitatea asigurării unei stabilităţi, şi că ,,singurii responsabili în această acţiune guvernamentală sunt cei care deţin principalele frânghii ale statului, Guvernul, Preşedinţia şi Parlamentul. Aceste trei puteri trebuie să conlucreze în mod direct la realizarea tuturor măsurilor ce se impun”.

Oltean a sugerat că în prezent este nevoie de un armistiţiu politic, în care să se lase interesele politicianiste deoparte şi să se lucreze pentru interesele naţionale.

,,Eu îmi exprim convingerea că Guvernul este extrem de responsabil, şi fac apel către români să înţeleagă că e nevoie de solidaritate a acestor cu cei care se află la guvernare. Nimeni, dar absolut nimeni, nu poate pune la îndoială buna credinţă a Guvernului, nimeni nu poate să acuze Guvernul Boc de lipsă de responsabilitate, de aceea se impune o susţinere fără echivoc a Guvernul Boc, a preşedintelui Traian Băsescu şi a tuturor instituţiilor state angajate în derularea reformelor”, a conchis vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5