PMP ia act de ruperea oficială a USL şi consideră momentul potrivit pentru a face bilanţul guvernării

În opinia noastră, Victor Ponta şi Crin Antonescu nu au legitimitate în funcţiile deţinute ca urmare a ruperii USL

·         Victor Ponta conduce un guvern ilegitim. După ieşirea PNL de la guvernare, soluţia morală faţă de cetăţenii care au votat USL ar fi fost demisia întregului guvern Ponta. Victor Ponta a devenit premier pentru că reprezenta o coaliție. Nu PSD a câștigat guvernarea, ci USL. Odată cu desființarea USL, Ponta și-a pierdut de drept mandatul de premier.

·         Ilegitimă este şi funcţia de preşedinte al Senatului de care Crin Antonescu spune că nu se agaţă, dar nici n-o părăseşte de bunăvoie. Niciunul dintre ei nu au suficientă onoare şi respect pentru cetăţeni încât să plece din funcţiile pe care le datorează susţinătorilor defunctei USL.

·         Dezmembrarea mamutului politic este doar problema politicienilor din fosta USL, care pierd sau câștigă funcții.

·         Criza din USL a fost declanşată de ambiţii personale şi interese de partid, cu ignorarea completă a responsabilităţilor faţă de români şi a situaţiei externe.

·         Marea problemă a românilor este că de mai bine de două săptămâni România e neguvernată. Din cauza unor politicieni iresponsabili.

·         România riscă să piardă investiții străine importante, riscă să piardă fonduri europene importante, riscă să piardă șansa unei creșteri economice mai consistente și riscă scăderea nivelului de trai al cetățenilor.

·         Factura instabilității politice în care au aruncat România trebuie să o plătească acum cu toții, pentru că, altfel, ea va fi decontată de cetățeni.

·         Marea problemă a românilor este că, în acest moment, România nu are guvern legitim cu o majoritate clară.

·         De aceea, Ponta și toți miniștrii, secretarii de stat, directorii politici etc. trebuie să plece de urgență și să permită crearea unei majorități legitime.

·         Majoritatea USL, cea aleasă de popor, nu mai există, românii, care au avut această opțiune au fost din păcate înșelați.

·         PMP consideră că Președintele trebuie să aibă posibilitatea să numească un nou prim ministru, propus de o altă majoritate.

·         PMP îi sigură pe toți cetățenii că va reprezenta și în continuare forța de dreapta cea mai credibilă și legitimă să se opună socialiștilor, acum deghizați în așa numita USD.

·         PMP rămâne consecvent ideii că după europarlamentare este necesară crearea polului de centru-dreapta.

·         PMP consideră că actuala Coaliție anti-Băsescu a eșuat în proiectul ei născut din ură, iar România are nevoie de o coaliție de dreapta Pro-cetățean.

·         Guvernul Ponta trebuie să cadă cât mai curând. Fie prin moțiune de cenzură, fie după alegerile prezidențiale.

·         PMP va susține orice moțiune de cenzură, inițiată de noi sau de alții. 

·         Dreapta are datoria să se unească după europarlamentare, iar până atunci trebuie să acționeze solidar și nu prin prisma orgoliilor.

·         PMP îi sigură pe toți cetățenii că se va bate pentru ca astfel de situații să nu mai fie posibile în România, va reprezenta și în continuare forța de dreapta cea mai credibilă și legitimă să se opună socialiștilor acum deghizați în USD și rămâne consecvent ideii că, după europarlamentare este necesară crearea polului de centru-dreapta.

·         USL s-a născut Anti-Băsescu, USD va muri Anti-PMP.

 

PMP este pregătit pentru a face ferparul USL

·         Astăzi e mai puțin important că USL a decedat.

·         PMP este partidul celor care vor să lase ceva în urmă. Este partidul tuturor oamenilor de bună credință, pentru care disputele politice sunt mai puțin importante decât stabilitatea vieții de zi cu zi și soluțiile pentru a construi și a lăsa ceva în urmă.

·         Pentru noi evaluarea situației e simplă: ce a lăsat în urmă defuncta USL? Ce au făcut pentru oameni PSD și PNL în cei trei ani și câteva luni de când au făcut cârdășie?

·         Astăzi, nu PMP sau românii bocesc la catafalcul acestei coaliții anti-cetățean, ci Victor Ponta. Dar românii trebuie să știe clar ce a lăsat USL moștenire românilor. I-a umplut de datorii.

 

Împreună suportăm consecinţele testamentului pe care USL îl lasă românilor:

·         USL a împovărat românii cu 35 de noi taxe și impozite

·         USL a majorat accizele la combustibili, a introdus celebra taxă pe stâlp și a obligat administrațiile locale să crească impozitele și taxele locale cu 16%.

·         USL a pus biruri mai mari pentru țărani pe creșterea animalelor, pe piscicultură și silvicultură, pe veniturile din cultivarea pământului.

·         USL a ratat șansa absorbției a încă 2 miliarde de euro.

·         USL a avut cea mai mare inflație din UE. Și prețurile au explodat. Față de 2011, din cauza creșteri inflației, prețurile au crescut cu 4,95 la sută în 2012 și cu încă 3,2 la sută în 2013, în condițiile în care media europeană a fost în 2012 2,6 la sută, iar în 2013 1,4 la sută.

·         În decembrie 2012 erau 671 de mii de șomeri, în decembrie 2013 sunt cu 48.000 mai mult.

·         USL estima pentru 2013 o creștere a veniturilor bugetare cu 7,4 la sută. Rezultatul final e doar o creștere a veniturilor de 3,6 la sută. Mai mică decât creșterea cheltuielilor care s-a cifrat la 3,8 la sută.

·         În loc să avem deficit de 1,9 la sută acesta a crescut la 2,5 la sută.

·         Investițiile au scăzut cu 7,5 la sută în 2013, cu 400 mil de ero.

·         Cheltuielile cu bunuri si servicii au crescut cu 12 la sută. Au aruncat bani pe bunuri si servicii în valoare  38,6 miliarde de lei anul trecut.

·         Și-au bătut joc de privatizări precum Oltchim, CFR Marfă și UCM Reșița.

 

Ne-am lămurit cu toţii că marile proiecte ale USL sunt o colecţie de eşecuri

Aşa-zisele mari proiecte ale USL – descentralizarea, noua Constituţie, aderarea la Schengen, crearea a 1 milion de locuri de muncă – au eşuat.

Majoritatea parlamentară de peste 70% nu a folosit la nimic. Guvernul Boc cu o majoritate la limită a reuşit mai multe decât a reuşit guvernul Ponta, care nici măcar n-a fost deranjat de vreo moţiune de cenzură după alegeri.

·         E cazul ca Parlamentul să desfiinţeze Comisia de Revizuire a Constituţiei. Această comisie a fost un eşec de la cap la coadă – un eşec al USL, dar şi un eşec al lui Crin Antonescu ca preşedinte al Comisiei.

·         Menţinerea actualei Constituţii este un motiv foarte puternic ca PSD să-şi prezinte propriul candidat la prezidenţiale. Preşedintele României rămâne un actor politic relevant, cu puteri executive pe măsura votului direct primit de la cetăţeni.

·         La alegerile prezidenţiale se vor înfrunta candidatul PSD, probabil Victor Ponta şi candidatul dreptei, susţinut de PMP. Acest candidat va ajunge în turul 2, va aduna toate voturile dreptei şi-l va învinge pe Victor Ponta.

 

E necesar să comparăm aceste date economice cu cele din perioada guvernării Boc

·         Guvernul Boc a salvat economia naţională, cea pe care guvernul Ponta azi o îngroapă, sufocându-o cu taxe şi impozite şi anulându-i şansele de dezvoltare prin reducerea investiţiilor.

·         În 2011, an de criză, România condusă de guvernul Boc a avut o creștere economică de 2,5%. Tot guvernul Boc a reuşit să reducă deficitul bugetar de la un potenţial 14%, cât ar fi reprezentat acesta fără măsurile de austeritate, la 1,9% programat pentru 2012.

·         Pe baza creșterii economice din 2011 a putut guvernul USL să întregească salariile bugetarilor în 2012.

·         Tot în 2011, exporturile României au ajuns la maximul istoric de 45 de miliarde de euro, cel mai ridicat nivel din perioada 1990 – 2011. Şomajul era în ianuarie 2012, ultima lună a guvernului Boc, 7,2%, faţă de o medie europeană de 10% şi aproximativ egală cu cea înregistrată la finalul anului trecut (7,3%).

·         În timp s-a confirmat că măsurile adoptate de guvernarea Boc în vreme de austeritate au fost cele potrivite: o listă lungă de alte state au luat aceleași măsuri, dar mai târziu şi cu costuri mai mari pentru cetăţeni şi pentru economie.

Noi nu considerăm PNL un partid de opoziţie şi nu suntem surprinşi de dizidenţa lui C.P. Tăriceanu

 • Opoziţia adevărată este opoziţia fără PNL. PNL se vopseşte azi în culorile opoziţiei pentru a păcăli electoratul.
 • Crin Antonescu nu e port-drapelul opoziţiei. Crin Antonescu este un lider uselist care s-a dezis de USL fiindcă partidul său nu a primit nişte funcţii.
 • Românii cu opţiuni de centru-dreapta nu trebuie să se lase înşelaţi de schimbarea la faţă a PNL şi a lui Crin Antonescu. Ei sunt cei care au susţinut toate măsurile de stânga ale lui Victor Ponta.
 • Majoritatea celor din PNL nu şi-au dorit în mod real ieşirea de la guvernare. Ei se simţeau bine în USL, erau solidari cu Victor Ponta şi cu politicile de stânga ale guvernului.
 • Ieşirea PNL de la guvernare a fost o măsură disperată de salvare a candidaturii prezidenţiale a lui Crin Antonescu, nu o respingere a politicilor greşite, a politicilor stângiste ale guvernului.
 • Nu a fost nicio întâmplare că majoritatea miniştrilor liberali din guvern - inclusiv cei mai importanţi, ministrul de Finanţe şi ministrul de Interne - au fost apropiaţi de PSD şi au executat politicile PSD. Ei au exprimat tendinţa dominantă din PNL.
 • După atâta timp aproape de PSD, PNL s-a uselizat. Nu e nicio surpriză că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu face apel la dorinţa multora din PNL de a menţine USL şi deci de a rămâne la putere. Există teren fertil în PNL pentru o asemenea variantă.
 • Rămânerea unei aripi liberale la guvernare este o posibilitate, pe care probabil premierul Ponta şi-o doreşte.
 • Apelul lui Tăriceanu este încă o dovadă că PNL rămâne un partid uselist, indiferent dacă renunţă parţial sau total la guvernare.
 • PMP rămâne cel mai activ partid de opoziţie şi va semna orice moţiune de cenzură împotriva guvernului Ponta. PMP este cel mai credibil partid din opoziţie, pentru că s-a opus şi se opune serios atât PSD, cât şi PNL.
 • Cerem de asemenea tuturor parlamentarilor – din PNL, din PDL, din alte partide – să fie alături de noi în moţiunile pe care PMP le va iniţia.Cristian Ţuţuruga

Preşedinte PMP Bistriţa-Năsăud

Comentarii

01/03/14 20:48
Vizitator

Altceva n-aveți ce face decât bilanțuri ? Observați că acst cuvânt „bilanț”este un cuvânt compus din „bi ” (doi-două) și „lanțuri”. Numai la lanțuri vă stă capul.Noi poporul știm ce ați făcut și voi când ați fost la guvernare,dar nu v-am zornăit lanțurile cum faceți voi acum. V-ați făcut partide și partidulețe la comandă,dar nu vă gândiți decât la voi,iar la noi doar atunci când vreți să ne cumpărați voturile cu pomene electorale. Cei mai mulți sunt săraci lipiți,iar pentru o gălețică cu ceva în ea vă dau votul.Pe asta vă bazați că populația a fost sărăcită la maxim și o manipulați cum vreți.D-na Udrea,nu-i frumos să faceți pe fariseul acum că nu ține.Populația acestei țări a început să vă citească și este imposibil să fie mințită tot timpul.Asta faceți,când sunteți la guvernare faceți cum vă taie capul,iar când sunteți în opoziție aruncați cu venin asupra celorlalți.Hai că ne-am prins!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5