Criza financiară lasă fotbalul bistriţean în offside

*două echipe retrase din Liga a III-a şi nici Gloria Bistriţa nu se simte prea bine

Lipsa banilor se resimte la nivel maxim şi în fotbalul bistriţean. Conducerea Gloriei Bistriţa recunoaşte problemele financiare şi aşteaptă o salvare miraculoasă, în timp ce alte două echipe, „satelitul” Gloriei şi Voinţa Livezile, s-au retras din Liga a III-a.
Primul semnal a fost tras de antrenorul Nicolae Manea. „Suntem pe buza prăpastiei, s-ar putea să ne desfiinţăm. Avem datorii foarte mari la jucătorii care au plecat şi care şi-au depus memorii. Trebuie să plătim, altfel ne vor depuncta, să vedem de unde îi plătim. Numai la foştii jucători avem datorii de 130.000-140.000 de euro. Fotbaliştii actuali mi-au spus că dacă nu le plătim chiriile nu mai joacă niciunul”, declara acesta.
El a menţionat că problemele financiare trenează de doi ani de zile, echipa promovând în condiţii foarte grele. „Cei care răspund de destinele acestei echipe trebuie să înţeleagă că nu putem merge aşa la infinit, până când o să mai joace băieţii în condiţiile astea, nu ştiu. Nu e uşor să joci în aceste condiţii. Dacă nu vor fi plătiţi, străinii sigur nu vor mai juca, dar sper să nu se ajungă acolo. Gloria n-a plătit un leu pe jucătorii străini aduşi în această vară, nu sunt jucători răi, sunt bunişori, dar să vedem cât îi vom putea ţine în condiţiile astea. Mai mult ca sigur ne putem salva”, a spus Nicolea Manea.
Ceva mai optimist este Jean Pădureanu, care aşteaptă bani de la instituţii ale statului. „Problema e criza”, recunoaşte preşedintele Gloriei.

Şi liga 3 are aceleaşi probleme
Aceleaşi aspecte financiare se află şi în Liga a III-a, unde o serie de formaţii nu s-au mai înscris. Voinţa Livezile şi Gloria II Bistriţa s-au retras, însă la fel au procedat şi CFR II Cluj, Universitatea II Cluj, FCM II Tg. Mureş.

Primarul Traian Simionca: „Nu putem susţine o echipă în Liga a III-a”
Primarul comunei Livezile spune că autorităţile locale nu pot să acorde sprijin financiar pentru ca echipa Voinţa Livezile să evolueze şi sezonul 2012-2013 în Liga a III-a. „Primăria este permanente sub ameninţarea blocării conturilor din cauza datoriilor. Nu ne permitem să susţinem echipa. Noi vom încerca să construim o echipă sătească, pe care o vom înscrie în liga judeţeană”, ne-a declarat noul edil al comunei Livezile.
Fostul primar Olimpiu Neamţ recunoaşte problemele financiare, menţionând că parte dintre jucători vor pleca spre alte echipe, iar alţii ar putea fi folosiţi pentru noua echipă a comunei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5