Cu RAJA AQUABIS, într-un raid de constatare Directorul Ion Şandru şi reabilitarea, extinderea sistemului de alimentare cu apă ş

Directorul Ion Şandru şi reabilitarea, extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare

Datorită unor sesizări ale unor cetăţeni (care nu sunt justificate uneori), ieri, 07.08.2008, directorul şi conducerea RAJA AQUABIS au întreprins un raid, împreună cu presa, pe str. Valea Budacului, cartier Viişoara şi Valea Bârgăului, pentru a constata stadiul execuţiilor, calitatea şi termenul de dare în funcţiune a lucrărilor privind programul şi extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în zona oraşului Bistriţa – componenta B – extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare care face parte din cadrul Măsurii ISPA Bistriţa.

Pe str. Valea Budacului am constatat că utilajele şi derularea lucrărilor de către SC Hidroconstrucţia erau în acţiune, iar dl. director ne-a precizat că “lucrările de alimentare cu apă potabilă şi canalizare continuă. Ulterior au apărut străzi noi ca: Lempeş 1, 2, 3, 4 şi alte două-trei străzi şi se va continua extinderea, singura soluţie tehnică era o staţie pentru pomparea apei potabile, care este în lucru şi modificările legate de proiectare care sunt necesare.

Se va pompa apa în rezervorul care a fost achiziţionat şi este în curs de alimentare, prin cădere vor fi alimentaţi toţi locuitorii de pe această stradă, în jur de 160 imobile în total, singura soluţie fiind pomparea apei, canalizarea mergând gravitaţional”.

La întrebarea – Dacă există reclamaţii, cine se face vinovat, Aquabis fiind beneficiarul lucrării şi care nu execută aceste lucrări?, inginer Şandru ne-a răspuns: “Dacă se caută vinovaţi, îi găsim uşor, dar sunt lucrări greu de executat, a fost o perioadă cu multe ploi, a trebuit instalată conducta de aducţiune, conducta de refulare, conducta returul pentru apă, conducta pentru canalizare, deci patru conducte, iar distanţa de doi metri dintre conducta de apă şi cea de canal trebuie respectată, drumuil a fost săpat de mai multe ori, se circulă şi se construieşte mult în zonă, e greu să şi lucrezi, să întreţii în acelaşi timp.

După terminarea lucrării, drumul se va aduce la stadiul iniţial şi nu poţi să ceri asfaltarea lui la constructor dacă nu a fost preluat în acest stadiu”.

Finalizarea lucrărilor se va face până la sfârşitul lunii, iar şeful de lucrare, Sever Şerban, de la Hidroconstrucţia, a precizat că tronsonul principal este terminat, peste o lună vor fi gata şi străzile laterale.

În Viişoara, s-a terminat alimentarea cu apă potabilă pe ambele părţi ale şoselei, refacerea este bună şi ritmul lucrărilor în grafic. Punerea în funcţiune este legată de intrarea în funcţiune a staţiei de pompe pentru apă uzată necesară acestui cartier – a precizat ing. Şandru.

Hidroconstrucţia are şapte echipe şi lucrează în şapte puncte, conduse de ing. Dani Popa, urmând ca pe Bârgău să se finalizeze lucrările, cât şi în celelalte puncte, iar unde este necesar constructorul face consolidări, inclusiv la case, garduri etc.

Comentarii

01/01/10 14:14
hriscan

desi s-a anuntat in monitorul oficial, pe un anumit post tv incheierea lucrarilor de reabilitare a retelei de apa si darea in folosinta a acesteia catre populatie, suntem un numar de cateva familii aflate in apropierea bazinului vechi (de pe poderei) din prundu-birgaului , care avem apa in medie 3-4 zile pe saptamana, si mai mult noaptea. nu am avut apa in 23,24, 25 dec, apoi 30, 31 dec, deci nici de sarbatori iar azi,1 ian 2010 abia curge apa la robinet. nu am facut alte sesizari, insa sper ca avand la cunostinta problema cu care ne confruntam sa incercati sa o rezolvati. daca nu e de competenta dvs. imi pare rau ca v-am deranjat si va rog sa ma indrumati spre persoanele sau institutia competenta.
astept un raspuns pe adresa de mail. va multumesc anticipat

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5