Cum să te relaxezi în propria baie ca la spa

Imaginează-ți următoarea experiență: asculți o melodie liniștitoare cântată la flaut, acompaniată de acorduri de pian. Respiri adânc și simți miros blând de lavandă înmiresmată. Deschizi ochii, vezi lumina caldă a lumânării și te bucuri de senzația relaxantă a băii de spumă în care ești scufundată. 

 

Te-ai imaginat într-un centru spa? Ei bine, află că poți să recreezi această atmosferă în propria ta baie. Dacă ți-ai dorit dintotdeauna o relaxare profundă și revigorantă pentru corp și minte, citește sfaturile de mai jos și transformă-ți baia într-un spa luxos, cu minimum de efort.

 

Nu îngrămădi lucrurile

Dacă toate suprafețele din baia ta sunt supraaglomerate de recipiente de gel de duș și șampon, produse de machiaj și alte accesorii de toaletă, produse pentru păr și corp, e timpul să faci puțină ordine. 

Îndepărtează din câmpul vizual obiectele pe care nu le folosești zi de zi și depozitează-le sub chiuvetă, într-un coș împletit sau într-un dulap cu rafturi. Renunță la produsele pe care nu le-ai mai folosit în ultimele șase luni și păstrează la îndemână esențele aromate de baie.

 

Include materiale moi la tingere

Întregul decor participă la transmiterea unei stări de bine, așa că asigură-te că folosești prosoape de bumbac pufoase sau un halat de baie comod și absorbant. La ieșirea din cadă ai grijă să pășești pe un material moale și plăcut. Senzația de gresie rece pe picioarele ude nu este tocmai relaxantă, așa că amplasează covorașe baie de la vivre.ro lângă cadă și în fața chiuvetei, iar tălpile tale îți vor mulțumi.

 

Invită natura înăuntru

Include plante de interior și flori în decorul băii tale, pentru a crește calitatea aerului și a reîmprospăta atmosfera. Plantele interioare sunt o modalitate ușoară și eficientă de a transforma baia într-o încăpere care să acomodeze momente de relaxare la superlativ. 

Umple o vază cu flori proaspete, agață o plantă în ghiveci de tavan sau așază plante verzi de-a lungul căzii, pentru a îmbrățișa elementele naturale în timpul băii de spumă. Culorile vii ale florilor și verdele crud al frunzelor îți vor bucura privirea, iar stresul acumulat va începe să iasă din sistemul tău.

 

Joacă-te cu lumina

Iluminatul interior poate afecta ambianța unei încăperi, așa că alegerea potrivită a iluminatului din baie poate crea senzația de spa de lux. Lumina lumânărilor făurește o atmosferă calmă, datorită flăcării în continuă mișcare, ce desenează umbre pe pereți, și a culorilor liniștitoare pe care le proiectează pe suprafețe. Dacă nu vrei să folosești lumânări, poți instala un sistem inteligent de becuri LED cu intensitate reglabilă, pentru a crea mediul perfect de spa. 

 

De asemenea, nu uita de zona chiuvetei și a oglinzii, unde adesea lumina nu este tocmai potrivită. Instalează o bandă LED pe perete, în jurul oglinzii, pentru o sursă luminoasă ideală, din față, care să nu îți umbrească fața.

 

Setează atmosfera

Adu experiența la superlativ prin adăugarea unei tăvi cu sistem de prindere pentru cadă, pe care poți așeza un pahar din vinul tău preferat, o boxă care să emită muzică în surdină și o carte interesantă. Astfel, când vei umple cada cu apă fierbinte și spumă vei putea să te bucuri de o ambianță perfect modelată pe starea ta de spirit de la momentul respectiv.

 

Crearea propriului spa personal nu necesită investiții mari și nici o renovare a băii de acasă. Ai nevoie doar de câteva piese suplimentare și de elemente care te ajută să intri într-o stare de relaxare profundă. Astfel vei obține o experiență unică, în cadrul propriei tale case, iar stresul va rămâne în urmă!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5