Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional!

Polițiștii bistrițeni au desfășurat activități preventive în cadrul proiectului ”Cunoaște și protejează patrimoniul cultural național”, desfăşurat la nivel naţional în parteneriat cu Fundația Collegium XXI.

"Campania ,,Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun” reprezintă un bun prilej pentru polițiști de a implica în demersul educativ-preventiv un număr cât mai mare de copii preşcolari, elevi, cadre didactice şi părinţi, în scopul prevenirii criminalităţii. În acest context, poliţiştii bistrițeni au desfășurat activități preventive pe linia protejării patrimoniului cultural naţional. Cu această ocazie, 90 de elevi din cadrul Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, însoțiți de polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități preventive în cadrul proiectului ”Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”, proiect desfăşurat la nivel naţional în parteneriat cu Fundația Collegium XXI. Activitatea a fost una practică, interactivă, deosebit de interesantă pentru elevii participanți și a avut loc la ”Casa Argintarului” din Bistrita, monument de arhitectură datat încă de la începutul sec. al XVI- lea", se arată în comunicatul Poliţiei bistriţene.

Elevii implicați în acest proiect au aflat în ce constă patrimoniul cultural național și li s-a vorbit despre cele mai cunoscute obiective și monumente istorice din municipiul Bistrița. Au aflat astfel lucruri inedite despre ansamblul ”Piaţa centrală sau şirul Sugălete”, ”Turnul Dogarilor” și breslele aurarilor. La final, în aula Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, toți elevii implicați au fost premiați cu diplome de participare și brățări tricolore.

În perioada următoare, elevii Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” și Colegiului Tehnic Infoel din Bistrița vor fi implicați în activități similare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5