“CUPA BECLEANULUI” , ediţia I-a LA LUPTE LIBERE GRECO-R0MANE

În oganizarea Consiliului Local , a Primăriei şi a Clubului Sportiv de
Lupte Libere Beclean, a fost organizată ediţia I-a la “Cupa Becleanului”
Astfel, sâmbătă, 3 martie 2012, Becleanul a fost pentru prima dată gazda unei mari competiţii sportive de lupte greco-romane libere, organizate de Clubul sportiv de lupte, condus de antrenorul Vasile Goncear, care de unul singur a organizat şi a reuşit să întrunească la Beclean aproape 200 de tineri, mai precis 198 de sportivi, 20 de antrenori şi arbitri internaţionali, dar şi români, toţi aceştia reprezentând 15 cluburi sportive din ţară şi din străinătate, mai precis din Republica Moldova şi Italia, cluburile de lupte româneşti fiind cele din Deva, Zalău, Cluj, Mureş şi oraşul gazdă, Beclean.
Dacă la nivel naţional, într-un campionat se întâlnesc şi luptă pentru performanţe, un număr de circa 300 de sportivi, ei bine, cei aproape 200 de luptători, prezenţi sâmbătă în sala sporturilor de la Colegiul Naţional PETRU RAREŞ au dat impresia organizării unei adevărate întreceri naţionale, lucru care este cu atât mai benefic, cu cât, despre existenţa Clubului Sportiv de Lupte Greco-Romane Libere vorbim numai de anul trecut, încă nu s-a împlinit anul, dar insistenţa şi zbaterile antrenorului s-au dovedit încă de la început eficiente, mai ales că organizarea şi antrenamentele se fac, încă de la început în sala de sport a a Grupului Şcolar Agricol, vinovaţi de acest lucru fiind primarul oraşului Nicolae Moldovan şi directorul Ovidiu Măierean. A fost doar începutul unei munci intense, la care s-a adăugat la început şi Clubul de Lupte Greco-Romane din
Bistriţa, un club cu experienţă, dar care i-a abandonat pe parcurs(?).
Am mai scris despre existenţa la Beclean a unei noi mişcări sportive, care se vrea să devină de anvergură şi au dovedit acest lucru. I-am însoţit îndeaproape, urmărindu-le jurnalistic activitatea, am participat la antrenamente şi am scris despre ei , despre bucuriile lor, atunci când li s-au acordat diplome şi premii pentru activităţile lor sportive, pentru că încă de anul trecut aceşti sportivi s-au obişnuit cu performanţa.
Competiţia de la Beclean de sâmbătă, organizată pe categorii de vârstă şi greutate a fost supervizată de 2 arbitri internaţionali, fiind de nivel ridicat, dată fiind prezenţa competitorilor de talie naţională cu 15 campioni, a unui campion european, dar şi a altor competitori de factură continentală şi mondială.
Clubulde la Beclean au fost reprezentat de 23 de sportivi, fiind premianţi un număr de 14 sportivi, acest lucru reuşindu-se şi în urma unei prevederi regulamentare care permite asocierea pentru obţinerea locului preconizat. Astfel luptătorii din Republica Moldova sau asociat cu cei beclenari, astfel că la prima ediţie la CUPA BECLEANULUI Clubul de lupte greco-romane libere din Beclean a obţinut locul I, locul II fiind ocupat de Tg.Mureş, pe locul III urcând Clubul din Odorheul Secuiesc, rezultatele fiind omologate în mod official.
După cum spunem, Clubul de lupte libere greco-romane din Beclan a intrat în posesia a 14 medalii individuale, din care 4 pentru locul I, 7 medalii pentru locul II şi 3 medalii pentru locul 3, medaliile fiind omologate în mod official.
Astfel premiul I a fost obţinut de Pop Ayana, Ionela Rus, Denisa Poscar şi Mihaela Frăţian, premiul II a fost obţinut de Emil Daniel, Ploscar Simona, Cristi Moroşan şi Fabiana Pop, iar locul III a fost obţinut de sportiviii Pop Coca Cipriana, Ghimici Mircea,Goncear Mădălina, Gherghel Denis, Paul Lăcătuş şi Mican Robert.
Pentru cele realizate la prima ediţie la “CUPA BECLEANULUI”,antrenorul Vasile Goncear aduce calde mulţumiri tuturor celor care l-au ajutat în reuşita competiţiei, în special Consiliul Local şi Primăria oraşului Beclean, reprezentaţi la competiţie de primarul oraşului Nicolae Moldovan, dar şi mulţumiri în mod special aduse prof. Cristi Nicula, diectorul adjunct al Colegiului Naţional “Petru Rareş”, precum şi părinţilor care s-au implicat în mod direct în sprijinul sportivilor.
Pentru toate cele reuşite la Beclean de către Vasile Goncear şi elevii săi, nominalizaţi mai sus sincere felicitări lor şi părinţilor lor, dorindu-le în viitor noi succese.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5